tiistai 2. marraskuuta 2010

Seurakuntavaalit

Asiahan ei minulle sinänsä kuulu, mutta kannustan kaikkia kirkkoon kuuluvia lukijoita äänestämään kirkollisvaaleissa PS:n ehdokkaita mikäli omassa seurakunnassa on heidän listansa tai sitten joltain muulta listalta konservatiivisiksi tiedettyjä ehdokkaita. Konservatiivi tässä yhteydessä hyvin väljästi käsitettynä, sillä tilanne on nykyään maassamme sellainen, että Miikka Ruokastakin pidetään evankelisluterilaisessa kirkossa patamustana konservatiivina. Tilanne evankelisluterilaisessa kirkossa onkin ilmeisesti aika vakava ja sellainen, että se tarvitsisi vahvaa signaalia siitä, että sen toiminnassa on mukana muitakin kuin poppaavia ikiteinikapinallisia.

Se, että oikeusministeri Brax oli innolla avaamassa Tulkaa kaikki - listan vaalitilaisuutta, jossa kehotetaan toimimaan lain rajamailla ei tietenkään ole mikään yllätys Suomen valtiossa, mutta pitäisi sen kirkossa jonkinlainen signaali olla siitä, että evankelisluterilaisessa kirkossa ei nyt kaikki ole täysin kunnossa, eikä tule olemaan mikäli tämä kyseinen liike saa yhä enemmän vaikutusvaltaa.

Muuten olen sitä mieltä, että kirkossa ei pitäisi pitää vaaleja ollenkaan. Paitsi silloin, kun korkein piispa kuolee ja pitää valita uusi. Silloinkin on hyvä katsoa tarkkaan kenelle äänioikeus oikein kuuluu :)

2 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Olen aina (tähän asti) kammoksunut seurakuntavaaleja. Myöskään minä en ole ymmärtänyt mitä tekemistä demokratialla ja äänestyksillä voi olla kirkon kanssa. Aina on tullut mieleen iltapäivälehtien verkkosivut: "Onko Jumalalla parta? Äänestä!"
Nyt ole etsimässä sopivan konservatiivista ehdokasta estämään kaikenmaailman rokki- ja viihdemessujen leviämistä...

Anonyymi kirjoitti...

IDA on varmaan tyytyväinen tähän. Äänestin henkilöä joka vaalikoneen mukaan sanoi kuuluvansa lestadiolaisiin ja pitävänsä perussuomalaisten arvoja tärkeinä.
Muuten en ollut aiemmin tiennyt koko henkilöstä mitään.

Katolisilla, ortodoksella ja muilla itäkirkoilla ei taida olla seurakuntavaaleja. Tai voi noissa kirkoissa olla jotain vaaleja kuten katolisilla on paavinvaali tms. mutta valitsijaryhmät ovat kyseisissä kirkoissa rajattuja.
Hyvä niin, jotteivät kaikenlaiset muotitrendit ja -hömpät valtaa alaa, ja jottivät yritä miellytää joka suuntaan samanaikaisesti. Ne lienevät paremmin pitäneet jäsenensä ja ansainneet jäsentensä kunnioituksen.

Niin, ja katolisilla ja ortodokseilla on kauniimmat kirkkorakennukset ja kauniimpi kirkkotaide kuin luterilaisilla.