torstai 16. heinäkuuta 2009

Syväanalyysini sotien jälkeisestä ajasta

Niillä korteilla, jotka olivat kädessä ja jotka olivat uskomattoman huonot Paasikivi pelasi lähes täydellisesti ja hänen presidenttikautensa lopussa Suomella oli käytännössä niin suuri valtiollinen suvereniteetti, kuin yleensä mahdollista. Karjala, jossa järkevimmät suomalaiset asuivat oli tosin menetetty. Sen sijaan, että Kekkonen olisi jatkanut tästä hän sisäpoliittisista syistä palasi pelaamaan niillä korteilla, jotka Paasikivellä oli aluksi käsissään ja lisäsi siihen kepulaisen selkäänpuukottamisen ja hyvävelimeiningin hengen. Tämä kesti, koska sitä rahoitettiin, vaikka se itse ei luonut vaurautta. Suomen sivistyksellinen selkäranka katkaistiin Kekkosen aikana. Lukuisat ovat kansallisesti merkittävät kirjailijat, runoilijat ja muut taiteilijat, jotka ovat syntyneet ennen sotia, sotien jälkeen syntyneet voi laskea yhden käden sormin. Mauno Koivisto yritti Kekkosen jälkeen normalisoida tilanteen demokratiaa syventämällä, mutta epäonnistui täysin. Sen sijaan, että olisi syntynyt vireä kansalaisyhteiskunta syntyi hirviö, jota voisi verrata vaikkapa Kansallisoopperaan, joka on kuin Suomen valtio pienoiskoossa.

Koiviston jälkeen mitään valtiollista Suomea ei ole ollut muussa, kuin siinä mielessä, että virkamiehistölle ja edustajille maksetaan palkkaa, joten päätän analyysini tähän.

Olemme Suomen historian huonoimpia sukupolvia, mutta minkäs teet?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Annas kun minäkin piiskaan kulttuurilehmää!

Läisk! Siitäs sait!
Läisk! Läisk!!!

*läiskii kantturaa oikein olan takaa, hinduista välittämättä*

IDA kirjoitti...

:D

Mutta noin vain on, em miä sille mitään voi.

milla kirjoitti...

Äänestän huonoimmaksi sukupolveksi 40-luvun lottovoittosukupolvea. Näitä, jotka nimittelevät seuraajiaan pullamössöiksi, kehittivät itse täysin nollasta voiton maksimointi-strategiansa ja pitävät nyt volvojensa keskellä töistä kiinni, jottei vaan nuoremmille ja tuplasti paremmin koulutetuille jäisi mitään.

Nämä, jotka voisivat esimerkiksi tehdä ilmaistöitä vanhainkodissa, kun oma taloudellinen selkä on jo turvattu, mutta joiden luovuus ja reiluus ei riitä edes tähän. Fyy faan 60 ja risat.

IDA kirjoitti...

No ne ovat juuri niitä 60-lukulaisia.

Itse kiitän Jumalaa siitä, että vaikka omat vanhemmat diggasivat Beatleseja, he eivät koskaan osallistuneet mihinkään politiikkaan. Olisi todella kammottavaa olla jotain jotain "eliittiä" tässä maassa.

Mills kirjoitti...

"No ne ovat juuri niitä 60-lukulaisia.

Itse kiitän Jumalaa siitä, että vaikka omat vanhemmat diggasivat Beatleseja, he eivät koskaan osallistuneet mihinkään politiikkaan. Olisi todella kammottavaa olla jotain jotain "eliittiä" tässä maassa."

Yleensähän 60-lukulaiset käsitetään hippisukupolvena erotuksena suuresta enemmistöstä, jotka kävivät lavatansseissa ja olivat peruskonservatiivejä. Nykytilanteessa vastuun pitäisi jalkautua ex-hippien lisäksi myös lavatanssisukupolvelle, vaikkeivät he eliittiin kuulukaan. Näiden perusjamppojen pitäisi näyttää esimerkkiä ja nostaa nuorisotyöttömyys esille ja esimerkillisesti luopua omista hommistaan ja siirtyä vanhainkoteihin apuvoimiksi. Mutta voiko tuolta aloitekyvyttömältä liukuhihnapolvelta nyt mitään tällaista odottaa? Eihän Olakaan laulanut kuin satumaasta.