torstai 26. heinäkuuta 2007

Päivän mietelause I

Skepsismi on tyhmää.

Millään huonolla tai kelpaamattomalla idealla ei koskaan voi olla teknisesti toimivaa toteutusta. Kaikki tieteellinen ( tai taiteellinen tai yleensä ) edistys tapahtuu rakentamalla, mikä taas perustuu enimmäkseen ideointiin ja kokeilemiseen. Sillä mitä ajatellaan ei oikeasti ole suurtakaan väliä, koska toimimattomat ajatukset eivät toimi ja toimivat toimivat. Nämä taas erotetaan toisistaan kokeilemalla, tekemällä ja rakentamalla.

Skeptikot ovatkin tässä jatkuvassa prosessissa lähinnä ajatuksetonta, kuollutta massaa, joka on ehkä hyvä kuitenkin kantaa mukana koska ihminen nyt vain on sosiaalinen eläin ja on hyvä olla ihmiselle hyvä. Eipä juuri muuta.

5 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jukka Aakula kirjoitti...

Galilein aikaan skeptikoita olisi ehkä kutsuttu inkvisiitioksi.

Homeopatian ja naistutkimuksen vastustuksessa he ovat kyllä kunnostautuneet mutta hörhöilyn vastustuksessa menee kyllä lapset pesuveden mukana. Melkoinen kuppikuntahan se on.

Skepsiksen Dawkins-intoilijat esittävät mm. että Dawkinsin evoluutioteoria-tulkinta on ainoa oikea ja muut ovat kreationistien veroisia kerettiläisiä.

IDA kirjoitti...

Joo.

Tuo oli vähän äkkinäinen postaus, mutta joskus sitä hermostuu rauhallisempikin ihminen ;)

Meinasin muokata sitä ja selittää enemmän, mutta olkoot.

Hge kirjoitti...

"Sillä mitä ajatellaan ei oikeasti ole suurtakaan väliä, koska toimimattomat ajatukset eivät toimi ja toimivat toimivat. Nämä taas erotetaan toisistaan kokeilemalla, tekemällä ja rakentamalla."

Esimerkkinä tästä toimii länsimaiden monikulttuurikokeilu. :-)

IDA kirjoitti...

Arvasin.

Olisi tosiaan pitänyt vähän rajata se selventää. Toisaalta monikulttuurisuuskokeilukaan ei toimi ja se häviää.

Se toimivuuden kokeileminen tulee kuitenkin johtamaan suuriin inhimillisiin kärsimyksiin. Eli kyllähän skeptikoilla paikkansa on.