sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Kristittynä en voi vaieta

Tai oikeastaan voin ihan hyvin, kun annan Alvin Platingan puhua puolestani.

Ihan mielenkiintoinen artikkeli. En itse oikeastaan ymmärrä koko länsimaista filosofiaa ja sen raskasta perinnettä. Olisi paljon fiksumpaa ja tyylikkäämpää esimerkiksi vain todeta: Jo Konfutse sanoi: "Jos tappaa miehen vaimon, raiskaa tyttären ja myy hänen poikansa orjaksi ei voi olettaa miehen tarjoavan päivällistä asian nousematta esille päivälliskeskustelussa", ja jatkaa sitten matkaansa tietäen varmasti antaneensa hyvän ja yleispätevän elämänohjeen.

En siis ota kantaa artikkelissa esitettyihin näkökohtiin muuten kuin, että ne ovat mielenkiintoisia, mutta tämä: "The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all of fiction. Jealous and proud of it; a petty, unjust unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic-cleanser; a misogynistic homophobic racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal…." On ihan samaa mitä puhuttiin jo Vesivallin keskikoulussa kenenkään huutelematta perään. Minusta tuo onkin aivan puhdasta roskaa, millä ei ole mitään tekemistä minkään uskonnon kanssa. Eräänlaista teinimäistä uhoa vain.

Kukaanhan ei muuten koskaan ole kai väittänytkään, että Vanhan testamentin jumala olisi yksinkertaisen kiva? Se roolihan oli yleensä varattu leppoisalle Venäjän sedälle tai pullealle Kiinan toverille, jotka urheasti, mutta samalla lempeästi, kasvattivat viljan ja riisin ohella kansaa.

Kiitän huomiosta. Ensi sunnuntaina uudet saarnat samalla taajuudella, ehkä.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onko Vanhan testamentin Jumala eri Jumala kuin Uuden testamentin? Minulle nimittäin on sanottu pikkupojasta alkaen, että Jumala on hyvä, sydämellinen, rakastava eikä minun tarvitse pelätä mitään, jos Häneen uskon.

IDA kirjoitti...

Onhan se eri. Uuden testamentin Jumala on kolminaisuus Isä, poika ja pyhä henki.

Lapsille sitä paitsi sanotaan kaikenlaista. Eikä kukaan, paitsi kahjot, halua pelotella lapsia ;)