perjantai 13. heinäkuuta 2007

Kaksipiippuinen juttu, tai sitten ei

Periaatteessa olen täysin samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa. Suomen ja Unkarin pitäisi protestoida tilannetta, jossa Venäjä jättää Viron selkeästi poliittisista syistä ulkopuolelle asiassa, joka on kaikille kolmelle valtiolle yhteinen. Toisaalta on kuitenkin aina pidettävä mielessä se miten voidaan edistää Venäjällä asuvien kansojen asemaa. Se on kuitenkin huonompi ja uhanalaisempi, kuin kenenkään kolmen itsenäisen valtion kansojen ja mikäli Halonen ja Unkarin pääministeri onnistuvat vierailullaan jotenkin edistämään asioita, niin vierailu tietenkin kannattaa tehdä.

On kuitenkin vaikea sanoa mitään siitä aikooko Halonen millään tavoin yrittää edistää uralilaisten kansojen asemaa. Jos katsoo tuon virolaisen kansanedustajan saamia suomalaisia kommentteja ja Suomalaisugrilaisen kulttuurifestivaalin Suomessa saamaa täysin mitätöntä mediahuomiota, niin ei siltä ainakaan tunnu. Todennäköisesti, jos rakkaan Yleisradiomme uutiset yllättäen puhuisivat jotain hanteista, manseista tai mareista, niin suuri osa katsojista ihmettelisi monttu auki, mistähän eskimoista nyt oikein puhutaan.

Me olemme loppujen lopuksi aika paskaa sakkia: omien kuvitelmiemme suurvalta, jonka poliitikot muna terhakkaasti pystyssä, tai pimppi uhmakkaan kosteana hoitavat maamme - tai nykyään pitäisi kai jo sanoa: heidän valtionsa - suhteita Yhdysvaltoihin, Venäjään ja muihin mahdollisiin suurvaltoihin, jotka niin kipeästi kaipaavat huomiotamme maailman myrskyissä.

5 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Jep, me olemme.

Kumitonttu kirjoitti...

Naulan kantaan!

IDA kirjoitti...

"Jep, me olemme"

Eipä asioiden tilasta voi muita syyttää kuin itseämme. Musta kovien vaatimuksien esittäminen Halosen suuntaankin tässä asiassa olisi tekopyhyyttä. Suomessa ei yksinkertaisesti ole yhtään poliittista liikettä, julkista mielipidettä tai oikeastaan mitään, joka noiden Castren-seurojen ulkopuolella edes tietäisi uralilaisista kansoista mitään.

Itse luotan siihen, että Halonen on vielä niin sivistynyt, että pyrkii jonkinlaisella hiljaisella diplomatialla edistämään asioita, mutta en enää luota ollenkaan siihen, että tulevaisuudessa pystyttäisiin edes samaan.

Kekke kirjoitti...

Välillä sitä lohduttaa itseään että sentään sitä äänestää jotain muita kuin perinteisiä pebannuolijoita - mutta paljonpa se auttaa kun 10 000 retardia äänestävät juuri niitä.

Kekke kirjoitti...

Itse kyllä haluaisin jo peruskouluihin lisää sukukansatietoutta. Joku fiksu finninaama voisi huomata että on sitä muitakin juuria kuin mäkkäri, cola ja iPod.