torstai 12. heinäkuuta 2007

historia meni väärin...

...kirjoitetaan se uudestaan.

Englantilaisissa kirjakaupoissa on siis kansalaisaktivismin ansiosta onnistuttu siirtämään Tintti Afrikassa - albumi lasten hyllystä aikuisten hyllyyn. Kansalaisyhteiskunnan varsinainen vaatimus on koko albumin poistaminen kirjakaupoista, mikä varmaan taistelijoiden sinnikkyyden tuntien joskus vielä onnistuukin. Ei ole auttanut vaikka albumi on YLE:n uutisen mukaan jo valmiiksi muokattu nykyaikaan sopivaksi.

Voi vain kuvitella tulevaisuutta, jossa vanha tohtori kuiskaa nuoremmalle kollegalleen yliopiston hämyisillä ja viileillä käytävillä: "Psst, Nyt kun olet valmistunut ja muutenkin kunnostautunut, voin näyttää sinulle kirjastomme kellarissa alkuperäisen Tintti Afrikassa - albumin. Kyllä! Se on siellä."

4 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Samaan kellariin on päässyt myös Christien 10 pientä neekeripoikaa ja Robert Crumbin underground-sarjakuvat When the Niggers Take Over America ja When the Goddamn Jews Take Over America

Kekke kirjoitti...

Spämmään vielä sen verran että kerron että suomennoksessa "Jews" oli muistaakseni nimenomaan "jutkut"

IDA kirjoitti...

Jep. Sukupolvemme kielletyt teokset, kirjat jotka meidän uljaana aikanamme muuttivat maailmaa: Tintti, Asterix ja Aku Ankka.

Crumb on kumma hemmo. Olen joskus nähnyt dokumenttielokuvan hänestä. Se oli hauska ja "hauska".

Dr. Doctor kirjoitti...

Vähän tavallisempaakin kellariin päätyy,

Kari Suomalainen, E-R Burroughs (Tarzan,Mars kirjat),strumffit (smurffit)