lauantai 21. helmikuuta 2009

Yksilöt vastaan komiteat

Olen samaa mieltä kuin monet arvossa pitämäni kriitikot: vahingollisesti ei koskaan vaikuta totuus, vaan valhe. Totuus ainoastaan vaatii paljon pitemmän ajan levittääkseen puhdistavaa, rakentavaa, kriittistä vaikutustaan yhteiskuntaan.

Kauko Kare vuonna 1967

Puhemies Mao Tse-tung on eräs vuosisadan merkittävimmistä valtiomiehistä. Mao Tse-tung tunnetaan huomattavana runoilijana, poliittisena ajattelijana ja strategina, jonka 10 000 km:n mittaisesta pitkästä marssista halki Kiinan tuli suorastaan legenda. Siitä lähtien Mao Tse-tung on tunnettu Kiinan kansan johtajana, joka on omistanut koko elämänsä vaikealle tehtävälleen Kiinan ensimmäisenä miehenä.

Tellervo Koivisto, Antti Eskola, Pentti Poukka, Keijo Immonen vuonna 1970.

7 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

En ole lukenut Mao Tse-tungin runoja enkä osaa arvioida hänen "huomattavuuttaan" runomiehenä, mutta se on sen sijaan hyvin tiedossani, että vihervasemmisto tuottaa hyviä satusetiä.

IDA kirjoitti...

Jung Changin Mao kannattaa lukea. Siinä on jotain käännöksiä. Eivät kai ne mitenkään huonoja ole runoina, mutta ehkä niillä ei olisi vanhassa kiinassa ihan virkamieheksi päässyt.

Maolla oli sama tavoite kuin meidän 60-lukulaisilla tampioillamme: tuhota koko perinteinen kulttuuri hintaan mihin hyvänsä. Koska Mao oli kiinalainen, hän melkein onnistuikin.

Vasarahammer kirjoitti...

Minä olen lukenut Maon henkilääkärin kirjoittaman elämäkerran, tosin kauan sitten.

Kauko Kareelta on ilmestynyt kaksi Tähän on tultu -teosta. IDA:lla on ilmeisesti hallussaan se ensimmäinen.
Kannattaa lukea se toinenkin.

Itsekin haluaisin päästä käsiksi kyseiseen teokseen, joten kysyn: Mistä IDA löysit kirjan?

IDA kirjoitti...

Ihan sattumalta löysin tuon . Itse asiassa nuo kirjat - tuo toinen on Scharmin Pitkä marssi - kirjan takakannesta - olivat päällekkäin samassa pinossa.

Burning Booksista kannattaa aina kysellä. Se hommaa kirjoja melkein kiven alta. Tuota voi kyllä vaikea löytää.

Jos BB ei löydä ja jos sulla on se toinen niin vaihdetaan jossain vaiheessa? Vaihtotalouteenhan tässä ollaan laajemminkin menossa. Ollaan avantgardea ;)

Vasarahammer kirjoitti...

Olen itse asiassa lukenut kummatkin kirjat, mutta en ole koskaan omistanut niitä. En tiedä, missä ne kirjat nykyisin ovat.

Mielelläni lukisin ne uudelleen, koska edellisestä lukukerrasta on niin paljon aikaa.

Ilkka kirjoitti...

2d 16h 6m for 1 move

:)

IDA kirjoitti...

Jos olisin siirtänyt eilen olisi kuitenkin syytetty dopingista.