Nokian johtajaa haastateltiin eilen Yleisradion kanavalla. Kallasvuo oli huomattavasti uskottavampi, kuin mielipidelehti Helsingin Sanomat.
Uusi urkintalaki on varmasti epäonnistunut ja huono. Mielipidelehti Helsingin Sanomien asema ja sen kiihottunut rypeminen itse luomassaan skandaalissa - mikä on sensaatiohakuisten lehtien tapa - vain vievät keskustelua väärille poluille ja tekevät asiasta keskustelemisesta vaikeaa.
Eli en viitsi ottaa kantaa. Äänestäisin tyhjää, jos osaisin.
6 kommenttia:
Mielipidelehti Helsingin Sanomien masinoima Nokia-vastainen ristiretki siinä on kyseessä.
Tosin olen sitä mieltä, että lakiesitykseen saattaa sisältyä arveluttavia piirteitä ja toteutuessaan lakia voidaan käyttää väärin tarkoituksiin, johon sitä ei ole säädetty.
Lue Santeri Kyröhongan blogista Uuden Suomen sivuilta lisää.
Olen eri mieltä Hesarin ristiretkimeiningistä. Vaikka lehti olisi kuinka vihreä tai punainen vaate, niin kaikkea sen tekemistä ei kannata pelkän periaatteellisen potutuksen takia arvostella.
On aivan oikein, että taustat tuodaan esiin ja evidenssiä tosiaan on siihen suuntaan, että Nokia ja EK ovat painostanut kaikkia mahdollisia tahoja.
Eikä tässä mitään, näinhän kai heidän kuuluukin tehdä. Tosin tarvetta sellaiseen tuntuu olevan koko ajan vähemmän, koska EK:n tavoitteet menevät kaikkialla läpi.
Sitten on tämä periaatteellisempi puoli, johon liittyy se, kuinka käytännössä kaikki oikeusoppineet ja professoritasoiset asiantuntijajuristit pitävät ehdotusta sutena. Hyvä, että huonoa lainsäädäntöä kyseenlaistetaan ennen sen lopullista hyväksyntää.
Meillä on siis paska lakiesitys (kuvaavaa, että Linden joutui sitä yksin puolustamaan), joka on syntynyt vähintäänkin arveluttavan painostustyön seurauksena.
En näe syytä, miksi mikään itseään vahtikoirana pitävä taho ei haukahtaisi.
On kai itsestään selvää, että elinkeinoelämä on toiminut tämän lain puolesta.
Itse en siis ota kantaa tai usko mielipidelehti Helsingin Sanomien asiasta repimiin sensaatioihin, joiden mukaan Nokia olisi lähestulkoon uhkaillut ja kiristänyt lainsäätäjiä.
Ja en yleensäkään pidä kyseistä mielipidelehteä luotettavana tiedostusvälineenä.
Totta tuo, että laki tuskin on hyvä. Se pitäisi miettiä kokonaan uudestaan.
Just'sitähän tässä yritin sanoakin: elinkeinoelämä tietenkin painosti, eikä minulla ole mitään syytä epäillä Akavan, Markku Wallinin ym. lausuntojen todenperäisyyttä.
Laatusen brutaalin virkistävä sähköposti viimeistään paljasti kaikki kortit, paria hihassa olevaa ässää myöten.
Mikä tässä jää HS:n synniksi?
Ainakin tuo Nokia juttu, jonka paikkaansapitävyydestä ei ole mitään muita takeita kuin Hesarin sana, joka ei paljoa paina.
Sen tarkemmin en osaa eritellä, koska en lehteä lue ;)
Mikäli mielipidelehti on oikeassa pitäisi sitä suurena ihmeenä. Ehkä joku japanilainen yhtiö ostaa Nokian ja ajaa sen hallitusti alas, sillä sen johto ei mielipidejohtaja Virkkusen jengin tietojen mukaan ole lainkaan tehtäviensä tasalla.
Minun ymmärtääkseni juuri nämä viittaamani lausunnot merkitsevät, että Nokia painosti. Uhkailun hoiti mitä ilmeisemmin Nokian käsikassara, EK.
Yllättävää olisi vain, jos Nokia ei kiistäisi asiaa.
Itse en pidä ihmeenä, että HS tai mikään muukaan uutislehti kirjoittaa ENIMMÄKSEEN tosiasioista.
Lähetä kommentti