tiistai 17. helmikuuta 2009

Vallankumousta

Silkka totuus, vaikka jo klisheemäinen sellainen, on, että verkko on ollut vallankumous rehellisen ja totuudessa pysyvän tiedottamisen alalla. Itseään korjaavana ja pohjimmiltaan rehellisenä se pesee kotomaisen lehdistömme uutisannin mennen tullen.

Jopa minä yksinäni, vaikka minulla ei ole edes mitään journalistisia tavoitteita, edustan blogeineni laadukkaampaa journalismia kuin viihdelehti Ilta-Sanomat tai mielipidelehti Helsingin Sanomat. Se ei ole edes mitenkään vaikeaa: riittää, että avoimen rehellisesti tuon oman poliittisen kantani julki, en ainakaan tietoisesti valehtele, enkä harrasta valheellisia mustamaalauskampanjoita. Ihan vain noissa pysyminen riittää mille tahansa tekstille siihen, että se on journalistisesti laadukkaampaa, kuin Ilta-Sanomien tai Helsingin Sanomien tekstit.

Noin vain on. Se ei ole minun vikani.

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tätä minun täytyy kompata. Ensinnäkin kirjoituksesi ovat ihan hyviä, niissä löytyy usein mukava koukku ja sulle ei ole lehden / tv-kanavan määräämää linjaa, että juttusi eivät saa loukata ketään.

Yleensäkin blogirintamalta löytyy loistavia kirjoittajia, jotka pesevät valtamedian mennen tullen. Halla-ahon lisäksikin. Esim. Octavius, Tupla-J, Poropoliisi, Jukka Hankamäki, Taustavaikuttaja, Outoa Taigaa, Vasarahammer ja moni muu.

Internet mahdollistaa kaiken tämän. Ei ihme, että se ottaa poliittista eliittiä kupoliin.

Dr. Doctor kirjoitti...

"Hätäpäiden kalinaa" on jo vuosia sitten ottanut Sodoma WCOyn julkaiseman aamujakelun keskeiset mediatehtävät.

Sekä sieluni että suoleni toimivat nykyisin paremmin.

Kiitos. Tilausmaksu on jo postissa.

IDA kirjoitti...

Kiitos teille.

Tavoitteeni on vanhojen aikojen lehtien kertomusten taso, mutta siihen en koskaan pääse.

Eteenpäin mennään ja taaksepäinkin on välillä menty, mutta toisaalta eivät ole kyllä tilaukset mitenkään romahtaneet.