sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Recreativo nurin

Athletic Club kohtaa tänään kotonaan Recreativon. Lopputulosta ei ole kovin vaikea ennustaa: Selkeä voitto. Otteluun kutsutut pelaajat:

Iraizoz, Toquero, Amorebieta, Del Olmo, David López, Garmendia, Gabilondo, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Aitor Ocio, Ion Vélez, Javi Martínez, Etxeita ja Balenziaga

Tuomarina toimii Álvarez Izquierdo, epämääräinen katalaani joka on tuominnut aiemmin kuusi Atheleticin ottelua saldolla kaksi voittoa, kaksi tasapeliä, kaksi tappiota.

Ottelu alkaa kello 18:00 Suomen aikaa. Sitä odotellessa on hyvää aikaa katsella kotimainen elokuvatrilogia Poikamme eduskunnassa:

Osa 1.
Osa 2.
Osa 3.

Siinä se nyt sitten taas kerran meni meiänkin Markun nimi, olisi mummo sanonut.

Alustava streamitilanne vaikuttaa tavanomaisen masentavalta: - No channels broadcasting it yet - Mutta eipä anneta asian häiritä, katseet vain tarkasti Athleticin kotisivujen live-seurantaan.

Uruguay on jalkapallon suurvalta. Maajoukkuetasolla kakkonen heti Saksan jälkeen. Siis ulkomaalaisista. Paikallinen Senal1 - kanava onkin hereillä ja lähettää tämän tärkeän ottelun miljoonille uruguyalaisille Athteletic Clubin kannattajille. Milloin Suomessa?

Kokoonpano:

Iraizoz

Iraola
Aitor Ocio
Amorebieta
Balenziaga

David Lopez
Javi Martinez
Orbaiz
Gabilondo

Etxeberria
Ion Velez.

Vaihdossa:

Armando
Toquero
Del Olmo
Garmendia
Susaeta
Gurpegi
Etxeita

Etxteberria takoo varmaan maalit Llorenten ollessa loukkaantuneena.

Atlantin ylittäminen on oikeastaan turhaa. Aina ollut. Uruguayn televisio lähettääkin jotain ihme Mallorca - Numancia peliä.

Tilastojen valossa pelin alku vaikuttaa huolestuttavan tasaiselta. Athleticilla tosin on kolme kulmaa Recreativon nollaa vastaan.

Tuomarilla tuntuu olevan ottelu hallussaan. Recreativon Poli on saanut keltaisen telottuaan törkeästi David Lopezia.

Puoliaikatilanne: Athletic Club 0 - Recreativo 1.

Recreativo pääsi kuin varkain tekaisemaan maalin 32 minuutin pelaamisen jälkeen. Tämä on hieman huolestuttava asia, sillä Ahtleticin pitää nyt tehdä kaksi maalia, eikä penkillä niin kauheasti hyökkäysvoimaa ole. Susaeta ja Garmendia ehkä kentälle. Exteberria keskikentälle. Ainahan näitä sopii pohtia, mutta toisaalta Lezaman velhot tietävät kyllä paremmin.

No niin: David Lopez vaihdettiin Susaetaan ja Exteberria Toqueroon. Toquero teki maalin heti toisen jakson alkuun ja tilanne on nyt 1 - 1, kun kuutisen minuuttia toista jaksoa on pelattu.

Athleticin maalin syöttänyt Gabilondo on vaihdettu Del Olmoon. Tiedä sitten onko pelkästä väsymisesti kiinni tämä vaihto. Ottelua on jäljellä vielä reilut 20 minuuttia.

Toquero otti varoituksen. Aloin jo huolestua pelaako Athletic nyt liian neitimäisesti. Recreativolle tuomari on oikeudenmukaisesti antanut jo kolme varoitusta.

Lopputulos: Athletic Club 1 - Recreativo 1. Uskomaton suoritus Recreativolta.

Nopea silmäys muihin peleihin todistaisi sitä, että sarjataulukko ei paljon muutu. Iltaotteluna on Madridin paikalliskamppailu Atletico - Getafe.

Iltaottelukin päättyi tasapeliin Getafen aivan lopussa tekemän maalin ansiosta. Urheilukanavan Virkkunenkin heittäytyi uskomattoman runolliseksi. Taisi tulla tippa silmään.

23 kierroksen jälkeen sarjataulukko näyttää seuraavalta

Barcelona 60
Real Madrid 50
Sevilla 41
Valencia 38

Villarreal 38
Atletico Madrid 36
Málaga C.F 36
Deportivo 35
Athletic Club 30
Valladolid 30
Racing 29
Getafe 27
UD Almería 27
Betis 26
Sporting 27
Recreativo 25
Osasuna 21

Mallorca 21
Numancia 20
Espanyol 18

Ei kommentteja: