torstai 19. helmikuuta 2009

Superuutuus: Yliopisto

- Miksi meillä ei ole enää rahaa, kuten ennen?
- Kuulehan lapseni, ennen teimme perustutkimusta, nyt me myymme niitä innovaatioita, jotka konsultti myi Matti Vanhaselle ja jotka Matti Vanhanen möi yliopistolle.
- Niin, mutta eikö myymisestä tule rahaa?
- No mutta kun meillä ei enää ole niitä innovaatioita.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajatus on vähän kryptisesti ilmaistu, joten moninaiset tulkinnatkin lienevät sallittuja?

Minusta koko "uudistus" on vessanpönttötavaraa, jota ei Virkkusen puheista huolimatta ole tehty yhteistyössä eri tahojen kanssa. Kuultu on rehtoreita ja OPM:n kokoomuslaisiksi vaihdettuja virkamiehiä, ei juuri muita. Niin ja tietysti EK:ta.

Kiinnostavaa on, että jopa soveltavien tiedealojen kunkku, lääketiede, tiedeyhteisönä vastustaa hanketta. Jopa he ovat huolissaan riippumattomuuden häviämisestä.

Tämä on sikäli kiinnostava tilanne, että nän sivusta seuraten voisi ajatella halla-aholaisten ja vihreiden liikkuvan kerrankin samassa rintamassa. Vai harittavatko silmäni?

IDA kirjoitti...

Tulkinnat ovat sallittuja. Paitsi se, että tukisin Matti Vanhasen politiikkaa ;)

Voi olla, että tässä asiassa syntyisi yllättävääkin yhteisymmärrystä eri tahojen kesken. Itse en ole tarkemmin perehtynyt itse lakiuudistukseen, mutta jos se noudattaa vallalla olevaa mielialaa tulosvastuusta, idioottikonsulteista, innovaatioilla elämisestä ja muusta sellaisesta se toki on lukemattakin paskaa.

Konservatiivina minua ei kiinnosta se vähentääkö laki opiskelijoiden vaikutusvaltaa hallinnossa. Sitä minusta voisi/pitäisikin vähentää. Muuten lienen aika lailla samaa mieltä lain vastustajien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta myös se on ongelma, jos opiskelijoiden vaikutusvalta kapenee. Heitä sentään on muutama kymmenentuhatta eri yliopistoissa.

Ei niin, että opiskelijat päättävät ja muut kuuntelevat, vaan niin kuin kaikissa muissakin (aikuisten) normaaleissa työpaikoissa: kaikkia osapuolia kuunnellaan ja yritetään tehdä suunnilleen järkeviä ratkaisuja vastuullisten direktio-oikeus säilyttäen.

Sitä paitsi, mahtavatko opiskelijoiden ja tutmimus-/opetushenkilöstön intressit edes olla ristiriidassa?

IDA kirjoitti...

Jep. Tosin noudatan kiinalaista linjaa, jossa 40 vuotta täyttänyttä henkilöä voidaan kutsua aikuiseksi ;)

Sitä paitsi, mahtavatko opiskelijoiden ja tutmimus-/opetushenkilöstön intressit edes olla ristiriidassa?

Eivät varmasti, jos vähänkään pidemmällä tähtäimellä katsellaan. Hetkellisiä ristiriitoja varmasti on.