sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Matkalla Madridiin

Athletic Club pelaa tänään vieraissa Getafea vastaan. Ottelu voisi, vierasvoiton tullessa, olla jonkinlainen käännekohta, koska seuraavissa peleissä: Sevilla kotona ja Barcelona vieraissa on selvästi tarjolla 6 pistettä niin sanotuilta kovilta joukkueilta.

Athletic Clubin sivuilla ei ole ilmoitettu Getafeen matkannutta joukkuetta. Ottelua, joka alkaa kello 20:00 Suomen aikaa, tuomaroi Mateu Lahoz, valencialainen aloittelija joka on tuominnut liigassa vain yhden Athletic Clubin ottelun. Se päättyi vastustajan voittoon, joten myös Lahozilla on tässä näytön paikka. Liiga tarvitsee vain ja ainoastaan tuomareita, joilta voi odottaa tasapuolisuutta.

Tunnelman nostamiseksi kerrottakoot, että Exteberria pelaa ehkä viimeistä kauttaan ja mies tekee sen ilmaiseksi. Extberrialla olisi ollut vientiä kansainvälisten rikollisten ja arabialaisten ökyrikkaiden omistamiin joukkueisiin, mutta hän ei koskaan halunut lähteä Atheletic Clubista, vaan on pelannut upean, urheilullisen uran. Onkin hyvä muistaa, että vieläkään, näinä rappion aikoina, kaikki jalkapalloilijat eivät ole Spice Girlsien jäseniä.

No niin: Näillä mennään:

Iraizoz

Iraola
Etxeita
Ocio
Koikili

Susaeta
Orbaiz
Javi Martinez
Yeste

Ion Velez
Llorente


Vaihdossa:

Armando
Toquero
Del Olmo
David Lopez
Gabilondo
Etxeberria
Gurpegi

Jonkun tasoista stremiakin näkyy.

Epämääräisesti tuomitun vaparin jälkitilanteesta Getafe sai sohlattua pallon maaliin ja johtaa 16 minuutin pelin jälkeen 1 - 0.

Athletic sai heti perään rankkarin. Oli säälittävää seurata Getafen pelaajien mussutusta, joka vei kolme minuuttia peliajasta. Getafen molari kyllä torjui sitten hyvin.

40 minuutin pelin jälkeen Llorente kuittasi rankkarin epäonnistumisen aivan loistavalla maalilla suoraan Ion Velezin syötöstä. 1 - 1.

Puoliaikatulos: Getafe 1 - Ahtletic Club 1

Ihan kohtuullisen hyvää peliä. Athletic näyttäisi olevan hyvin formussa ja kyllä tällä(kin) pelillä voi odottaa hyvää kevättä.

66 minuuttia pelattu. Pelissä vaikuttaa olevan suvantovaihe, joten heitetään tähän vaikka huvikseen kierroksen tulokset:

Mallorca - Racing 1 - 0
Osasuna - Numancia 2 - 0
Valladolid - Malaga - 1 - 3
Recreatrivo - Almeria 1 - 1
Villarreal - Sporting 2 - 1
Barcelona - Espanyol 1 - 2
Real Madrid - Betis 6 - 1
Sevilla - Atletico Madrid 1 -0

Deportivo - Valencia on iltaotteluna ja tulee Urheilukanavalta.

Lopputulos: Getafe 1 - Ahtletic Club 1

Eli Athletic on 31 pisteellä edelleen yhdeksäs. Deportivo 35 ja Valencia 38 pistettä ovat molemmat - vielä - Athleticin edellä, joten iltapelillä ei siinä mielessä ole vaikutusta sarjataulukkoon, joten spammaan sen tänne saman tien ja korjaan sitten pisteet ja sijoitukset Valencian ja Deportivon osalta jos muistan.

Ja muistanhan minä. Deportivo ja Valencia pelasivat tasan 1 - 1.

24 kierrosta siis pelattu:

Barcelona 60
Real Madrid 53
Sevilla 44
Villarreal 41

Valencia 39
Málaga C.F 39
Atletico Madrid 36
Deportivo 36
Athletic Club 31
Valladolid 30
Racing 29
Getafe 28
UD Almería 28
Sporting 27
Betis 26
Recreativo 26
Osasuna 24

Mallorca 24
Espanyol 21
Numancia 20

Kierroksen yllätys kaiketi on, että Barcelona hävisi kotipelin sarjan viimeisenä olleelle Espanyolille. Varma mestaruus on hiljalleen haitumassa, jos näin jatkuu.

Ei kommentteja: