tiistai 18. maaliskuuta 2008

Syväanalyysi Yleisradion animaatiosta

En ole mikään filmikriitikko, joten laitetaan perinteinen: uhh...

Koko tarina oli hämmentävän ohut, eikä mikään oikein viitannut mihinkään. Jopa kuunnelmateksti, jossa talojen seinät sentään kertoivat tarinaa oli huomattavasti parempi. Ilman sen lukemista olisi varmaan ollutkin täysin mahdoton käsittää mistä koko jutussa yleensä on kyse. Vaikutelmaksi jäi, että elokuva on todellakin tehty vain siksi, että Mannerheim voitaisiin esittää homoseksuaalisessa yhdynnässä. Mikä on harvinaisen mautonta.

Yleisradiolle siis pitkä miinus hiljaisen viikon aloituksesta. Urheilukanavalle plussaa siitä, että viikko tulee päättymään suoraan lähetykseen San Mamesilta, jonka viheriöivällä kentällä Athletic Club voittaa Getafen suorassa lähetyksessä.

Lehti hoiteli savianimaation aika hauskasti suoran lähetyksen hengessä.

3 kommenttia:

Lopunajan voideltu kirjoitti...

Vaikutelmaksi jäi, että elokuva on todellakin tehty vain siksi, että Mannerheim voitaisiin esittää homoseksuaalisessa yhdynnässä.

Elokuva on tehty siksi, että tekijä saisi helppoa julkisuutta, eli samasta syystä kuin suuri(n) osa kulttuurituotannosta nykyään. Taitava mediaoperaatio, joka tuotti täsmälleen halutun tuloksen. Rahoitus riippuu julkisuudesta ja julkisuuden eteen täytyy taiteilijan joskus tehdä vähän taidettakin.

Julkisuuden ulkopuolella jopa kansallismieliset blogikirjoittajat saatiin uhraamaan aikaansa ja vähän hermojaankin asian tiimoilta. Minimipanoksella maksimihyöty.

IDA kirjoitti...

Pakko omalta kohdalta myöntää, että siinä meni puolisen tuntia. Käsikirjoituksen lukeminen vielä päälle.

Toisaalta saan helposti menemään useammankin tunnin ihan vain maisemien katseluun. Se on kyllä virkistävämpää ja inspiroivampaa ;)

Julkisuusarvon lisäksi Suomessa kai rahoitetaan taidetta lähinnä poliittisin perustein. Ainakin vahvasti vaikuttaa siltä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Suomessa kai rahoitetaan taidetta lähinnä poliittisin perustein"

On varsin yleistä puolustaa taiteen julkista rahoitusta sanomalla, että "vaihtoehtoiset näkökulmat" eivät muuten pääsisi esiin.

"Vaihtoehtoinen" on vasemmistolaisen synonyymi tässä kontekstissa.

Ilman julkisuutta minä en missään nimessä olisi katsonut homomarskia (kokonaan).