perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kiina ( eli kiihotusta kansanryhmiä vastaan )

Kiinaa ja kiinalaisia on helppo arvostella, koska he eivät ole aggressiivisia. Sinofobia on täysin sallittua ja se lasketaan poliittisesti korrekteissa piireissä taudinkantajalle jopa eduksi, koska se on yksi tapa näytellä poliittista rohkeutta ja tavoitella julkisuutta.

Kiinalainen elokuva Tie on pitkä taas on todella hyvä elokuva. Se kannattaa katsoa. Jo pelkästään näyttelijäsuoritukset pesevät suurimman osan länsimaisista elokuvista menen tullen. Puhumattakaan siitä, että elokuvan älyllinen ja moraalinen sanoma on täysin nykyeurooppalaisten - ja varmasti myös arabialaisten tai afrikkalaisten - kykyjen tavoittamattomissa:

...The language of the directives is so absurd...

:)

4 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

On kiinalaiset kyllä oikeasti pelottavia, tai ehkä niinkin siellä taustalla luuhaava Kiina. On varmasti sallittu ennakkoluulo teollisuusyrityksissä pelätä kiinalaisopiskelijoita ja työntekijöitä, koska niitä vakoilijoitakin riittää.

Saa nähdä minkälaiseksi kiinalainen nationalismi lopulta muodostuu ja minkälaisia murhenäytelmiä se onnistuu aiheuttamaan, luultavasti monenlaisia, koska kunnianhimoista porukkaa tuntuu olevan se väki. Kannattaa indonesiankin alkaa pikkuhiljaa kohdella kunnolla kiinalaisvähemmistöjään kun idän tiikeri alkaa ottaa asemaansa Tyynellä merellä ja kaakkoisaasiassa.

kiinalainen kenraali on toki eri tavalla pelottava kuin Amsterdamin kaduilla turisteilta ryöstävä Nigerialainen, mutta molemmat ovat pelottavia.

IDA kirjoitti...

"Saa nähdä minkälaiseksi kiinalainen nationalismi lopulta muodostuu ja minkälaisia murhenäytelmiä se onnistuu aiheuttamaan, luultavasti monenlaisia, koska kunnianhimoista porukkaa tuntuu olevan se väki."

Vaikea sanoa. Patenttivastaus olisi, että Kuomintang voitti juuri vaalit Kiinan tasavallassa Taiwanilla, mutta se ei taida riittää :)

Aika vaikea ennustaa mitä tapahtuu, mutta pelottavaa se kyllä on. Ainakin nuoria poikamiehiä riittää useampiinkin sotiin.

Toisaalta ei tässä enää tiedä kumpi olisi parempi Kiinan hegemonia vai Eurabian hegemonia. Aika vahvasti tuntuu siltä, että ensimmäinen.

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei idrinkalone tiedä Kiinasta ja kiinalaisista saati aasialaisiata yhtään mitään...
Mutta tietoa on saatavissa.
Tutustu vaikka miten siellä testattiin aikoinaan kemiallisia aseita, niin saat ostviittaa.

IDA kirjoitti...

No, ehkä mulla on parempi mielikuvitus kuin sulla?

Sitä paitsi en kerkiä, koska tutkin aitoa emansipaatiota islamin piirissä.