keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Kansainvälisyyden valopuolet

Toivottavasti tämä Earth Hour on kansainvälinen tapahtuma ja se huomioidaan myös täällä kotomaassamme.

Ainoa järkevä tapa reagoida moiseen jeesusteluun maassa, jossa on sekä työttömiä, että päteviä ammattimiehiä ja päteviä insinöörejä vaikka kuinka, mutta jossa ei pystytä rakentamaan ydinvoimaa tai muutakaan voimaa on tietenkin pitää kaikki kodinkoneet ja valot tunnin ajan päällä. Tulee edes hyvä mieli.

via

PS:

"With Sydney icons like the Harbour Bridge and Opera House turning their lights off, and unique events such as weddings by candlelight, the world took notice."

Eli lienee syytä poltella samalla myös ulkotulia. Sähkövalo tuskin saastuttaa tarpeeksi.

3 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Ne ulkotulet tehdään tietenkin vanhoihin gasotynnyreihin pilputuista mm. autonrenkaista ja rikkinäisistä huonekaluista (kyllästettyä puuta!)
Bensaa sytytysvaiheessa ei tietenkään säästellä joten oikea turvaväli asuinrakennuksiin ja eläinsuojiin on muistettava.

Ai saakeli että se olisi kivaa ho ho ho =)

IDA kirjoitti...

No, myönnä pois, että tuo idea säästää on vähintäänkin vähän hölmö.

Kaikki tietävät mitä tapahtuisi, jos kaupungeista sammutettaisiin valot. Sähkövalo taitaa kuitenkin olla paras valo. Ja toisaalta yksi tunti on vähän kuin kumarrus ilmastonmuutokselle, että muistaisimme jokaisen olevan syntinen.

Vanhasuomalainen kirjoitti...

Ja toisaalta yksi tunti on vähän kuin kumarrus ilmastonmuutokselle, että muistaisimme jokaisen olevan syntinen.

Ennen edelsi kristillistä pääsiäistä pitkä paastonaika. Myös ilmastouskonnolla, joka on yksi kristinuskon tilalle länsimaissa tulleista kulteista, on omat kieltäymykselliset menonsa.

Muuten: kristillinen paasto on nykyajan hollantilaisille niin tuntematon asia, että Alankomaiden katolilaiset ryhtyivät hiljattain markkinoimaan sitä "katolilaisena ramadanina" (ramadaninhan tietävät kaikki).