maanantai 10. maaliskuuta 2008

Kaksi uutista

Espanjan vaaleista tuli luettua kaksi erilaista uutista ( HS, Brussels Journal ), jotka vaikuttaisivat puhuvan täysin eri asioista. Aika helppo päätellä kumpi uutisista on tasokkaampi ja taustoja paremmin selvittävä, vaikka toki puolueellisesti tilannetta tarkasteleva.

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon eri kansakuntien nationalistit äänestivät sosialisteja vain hajottaakseen Espanjaa. Ainakaan Baskimaassa sosialistit eivät ole nationalisteissa enemmistönä vaikka he vahvoja ovatkin. Nykyinen vaalitulos avaa ilmeisesti baskeille kuitenkin selvästi paremmat mahdollisuudet täyteen itsenäisyyteen, kuin mikä tilanne olisi ollut konservatiivien voittaessa.

Jotkut muutkin ;) ovat sitä sanoneet, mutta nyt sen toteaa selkeästi myös Brussels Journal: Konservatiivien olisi otettava voimakkaammin asialistalleen kansankuntien itsenäisyyden kunnioitus. Se on parhaita tapoja estää sosialistien nousua koko Euroopassa.

nimimerkki vanhasuomalaiselle kiitokset linkistä Hesarin uutiseen.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä minusta nuo uutiset kertoivat samasta asiasta, joskin tuo BJ:n juttu oli selkeästi informatiivisempi.

Rokkitähtipolitiikka tyyliin Blair, Obama, Zapatero vetoaa äänestäjiin ja oikeiston pitäisi löytää oma positiivinen sanomansta, jota tuossa BJ:n jutussa jo sivuttiinkin.

Hesarin uutisen informaatioarvo oli puhdas nolla, mutta se on lehdelle jo nykyisin tavanomaista.

IDA kirjoitti...

Jep. Olisi ehkä pitänyt sanoa, että ne ovat kuin eri maailmasta.

Parempi ehkä tosiaan puhua oikeistosta ja vasemmistosta kuin konservatiiveista ja esityksellisistä. Euroopan yhteisössä "oikeistolaisen" liberaalin demokratian vastapoolina taitaa olla "vasemmistolainen" suunnitteluyhteiskunta.

Vasemmistolainen malli 'toimii' yhtenäisenä EU-valtiona - Eurostoliittona - oikeistolainen taas ei. Siksi oikeiston kannattaisi minusta tehdä selkeä pesäero liittovaltioajatteluun.