lauantai 29. maaliskuuta 2008

Suomalaisen median taso

Tähän voisi linkittää Mark Twainin tarinan tennesseeläisestä journalismista, mutta se ei ole tarpeen, koska vakavissa, yhteiskunnallisissa kysymyksissä suomalainen media on aina poikkeuksellisen rohkea*, eikä sitä voi milloinkaan syyttää puolueellisuudesta tai itsesensuurista.

Viestin julkaiseminen on välttämätöntä, jotta kansalaiset tietävät, mistä puhuvat. Nyt jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä asiasta, IS:n vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja perustelee.

Ilta-Sanomat.

Valitettavasti en osaa laittaa bloggeriin hymiöitä. Ärsyttävästi hohottava pallonaama riittäisi aivan hyvin jatkuvasti kommentoimaan ja kuvaamaan sekä Ilta-Sanomien, että Helsingin Sanomien päivittäisen sisällön.

Ja suomalaista mediaa lukiessa tietenkin kannattaa kuunnella sen välittämää maailmankuvaa kuvaavaa taustamusiikkia.

*Tosin se odottelee vielä milloin liberaalia demokraattia saa taas kutsua reilusti fasistiksi, mutta se on ymmärrettävää varovaisuutta.

2 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

tulee mieleen ihan se tanskalainen pilakuvakohu. Silloinhan iltasanomat julkaisi kuvat, kun se oli ihan välttämätöntä, kun onhan se välttämätöntä, että kansalaiset tietätävät, mistä puhuvat. Jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä asiasta.

Ei kun oliko se sittenkin eri päätoimittaja silloin? nykyään linja on tämä ja iltasanomien sivuilla julkaistaan fitna, että tiedetään mistä puhutaan.

No okei. Ilkka Kanerva on paha mies, koska on sinkkumies joka haluaa harrastaa seksiä isorintaisen blondin kanssa. Jos me haluttaisiin vapaa yhteiskunta, niin meillä ei olisi lakia joka kieltää ehdotusten tekemisen isorintaisille blondeile.

Vasarahammer kirjoitti...

Kanervan tekstiviestin julkaisu oli juuri sellaista näennäisrohkeutta, jolla pääsee patsastelemaan sananvapauden ritarina.

Todellisuudessa kaikki tiesivät, millainen mies Kanerva on, kun hänestä tuli ministeri.

Se, että hän on lähetellyt jollekin sutturalle tekstiviestejä, ei siis voi olla kenellekään mikään yllätys. Tai sitten täytyy olla Juha Mieto, jolle Jari Sillanpään sukupuolinen suuntautuminen tuli yllätyksenä, vaikka melkein kaikki muut suomalaiset tiesivät Jarin tykkäävän pojista.

Kanervan tekstiviestien julkaisu tyydyttää vain joidenkin tirkistelynhalua.

Jos Kanervan mielestä aihetta eroon ei ole, sitten eduskunta äänestää ministerin luottamuksesta. Jos Iltasanomat ja Iltalehti päättävät jatkaa Kanervan touhuilla hekumointia, Kanervasta tulee rasite Kokoomukselle ja Kanervasta hankkiudutaan aivan varmasti eroon.