tiistai 4. maaliskuuta 2008

Kopioituja

Alempana i.p kommentoi meemejä ansiokkaasti. Niinkin voi varmasti ajatella ja niin ajatellen käsite tulee myös selkeämmäksi.

Itse olen kuitenkin ajatellut meemeistä puhuessani niin, että kyseessä on nimenomaan itsenäinen, "itsekäs" kopioituja, joka on keskellä evoluutioprosessia. Näin käsittääkseni meemin idea myös alunperin esiteltiin. Tämä ajattelu ei minusta päde ihan yksinkertaisesti ja vulgaaristi siitä syystä, että aivo tuottaa ja valikoi meemit.

i.p:n valaiseva selitys, ellen nyt ymmärtänyt sitä väärin, johtaa minusta siihen, että on helppo kuvitella joidenkin meemien olevan hyviä ja joidenkin huonoja, sekä löytää tapoja ohjata meemien kopioitumisprosessia. Tämäkään ei päde, jos meemi on itsenäinen kopioituja.

Ja koska i.p käytti esimerkkinä ehtoollista ja itse olen hanakka ottamaan kantaa, niin todetaan tässä, että lapsikaste, pyhä ehtoollinen, avioliittoon vihkiminen, kirkonmenot ja hautaan siunaaminen ovat hyviä meemejä. Kaikki muut taitavatkin sitten olla enemmän tai vähemmän pahoja :)

Tommosta.

Joka tapauksessa ihmisiltä jää usein huomaamatta se, että evoluutioteorian pitäessä paikkansa kaikki elämä on saman kopioitujan tuotosta.

Ei kommentteja: