torstai 13. maaliskuuta 2008

Philip K. Dick

Aamulla Yleisradio kertoi, että Suomen maassa tytöt joutuvat isiensä ja veljiensä harjoittaman väkivallan, mahdollisesti jopa murhien, kohteeksi, jos he tekevät omia, itsenäisiä valintojaan. Odottelen Kymin itsenäistymistä.

Muuten kaikki onnistui täydellisesti, jopa sukat olivat samaa paria. Ainoaksi miinukseksi laskisin, että en ehtinyt odotellessani edes lukea loppuun tarinaa sudenpentujen mainostamasta Z-vitamiinista.

Harmaan koleassa tihkusateessa Karhulassa on aika vaikea nähdä mitään erityisiä kauneusarvoja ellei paikkaan ole kasvanut sisään ja muista millainen se oli ennen. Tai ei ehkä sittenkään, vaan pitää vielä tietää mitä on keskustan ympärillä. Porvarillinen ja paikalliskaupallinen ovat ehkä parhaat sanat kuvaamaan keskustaa. Hyviä asioita molemmat.

Koska piti kuluttaa aikaa kävin kirjakaupassa. Alennushyllyssä oli rivi Philip K. Dickin kirjoja. Valista ei ollut mistä tässä reklamaatio maailmalle. Kirjat olivat kuitenkin käytännössä ilmaisia, joten nappasin mukaani Jumalan pojan paluun ( The Divine Invasion ) ja Alfa kuun klaanit ( Clans of the Alphane Moon ). Uskon vakaasti, että varsinkin ensimmäinen tekee jälleen syvän vaikutuksen aikojen takaa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aah Valis. Itse luen sen nykyään joka kesäloma.

Kekke kirjoitti...

Yritin joskus lukea jotain Dickin kirjaa ja koin niin tylsäksi että lopetin. Blade Runner on kyllä niin loistava elokuva että Do androids dream of electric sheep? pitäisi lukea.

Kaverini kertoi että Finnconissa -99 yksi paneelikeskustelu meni hiukka pitkäpiimäiseksi kun keskustelijat olivat yhtä mieltä siitä että Dick on paska ja konsensus vain kaiveli debatissa muniaan.
Samassa tapahtumassa Neil Gaimanilla oli hervottoman pitkä tukka.

IDA kirjoitti...

Makuasia. Minusta tuo Jumalan pojan paluu on taas alusta asti silkkaa neroutta.

"Kaverini kertoi että Finnconissa -99 yksi paneelikeskustelu meni hiukka pitkäpiimäiseksi kun keskustelijat olivat yhtä mieltä siitä että Dick on paska ja konsensus vain kaiveli debatissa muniaan."

Niistä kirjoista ei voi tehdä larppeja? :)

Kekke kirjoitti...

"Niistä kirjoista ei voi tehdä larppeja? :)"

Takuulla voi ja jossain varmaan tehdäänkin.

IDA kirjoitti...

Jos joku tekee tuosta Jumalan pojan paluusta larpin niin voisin vaikka tulla esittämään yhtä clemiä vaan ;)