perjantai 21. tammikuuta 2022

Maakuntavaalit


 Maakuntavaaleissa on lähes kaikki pielessä. 

Tällaista uudistusta ei olisi pitänyt tehdä. Itselläni ei ole juurikaan innostusta koko asiaan, koska on selvää, että todellinen uudistus tehdään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Tai sitä edes yritetään.

Tämän uudistuksen keskeinen ongelma on se, että se tehdään velkarahalla ja se vain lisää kustannuksia. Ei kukaan ihminen ole niin tyhmä, että uskoisi keskustalaisen ihmisystävän tuovan hänen saatavakseen parempia palveluja ilman sitä rahaa millä nuo palvelut toteutetaan. Siksi ihmiset eivät viitsi äänestää.

Itse aion kuitenkin äänestää persuja. 

Tämä uudistus rahoitetaan suoraan valtion kassassasta. Annetaan kyllä ymmärtää, että maakuntavero olisi tulossa, mutta kukaan ei puhu siitä miten silloin vähennettäisiin kunnallisveroa. Persut puhuvat.

Tämä on täysin järjetöntä. Suomalainen mediakin on niin tyhmää, että se hokee kuinka tämä ja tämä asia ei kuulu aluevaaleihin, vaikka kaikki hyvinvointialueet rahoitetaan suoraan valtion budjetista, eikä yksikään puolue uskalla sanoa, että maakuntavero olisi tulossa.

Maakuntien verotusoikeus voisi olla hyväkin asia. Periaatteessa se on sitä. Tällä meiningillä mikä meillä nykyisin on se ei kuitenkaan onnistu. Koko soteuudistus olisi parempi siirtää suoraan valtiolle ja valtion verotukseen, missä se käytännössä on jo nyt. Nyt vain leikitään, että maakunnilla olisi itsehallinto ja se leikki maksaa varsin paljon.

Joka tapauksessa. Aion itse äänestää perussuomalaisia ja suosittelen kaikille samaa.

Ei kommentteja: