keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Hyvää Joulua Internet!14 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joulun toivotteluja näin jälkikäteen ja onnen ja menestyksen täyttämää uutta vuotta.

sozaburo kirjoitti...

Sori tämä ot-futisjuttu. Huomasitko, että eilen Bilbaon pelaajat tekivät tukkun maaleja Baskimaan voittaessa Perun.

Kooste

Anonyymi kirjoitti...

Off-topic, mitäs mieltä IDA on intialaisen kastijärjestelmän tulosta suomeen? Tässä toki on neljän kastin sijasta annettu armeliaasti mahdollisuus kuuteen eri pisteeseen, nolla mukaanlukien. Lisäksi arvoissa on mahdollisuus edetä, jos valtiolliset päättäjät näin katsovat hyväksi:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288637066970.html

-U

IDA kirjoitti...

Ykälle samoin menestyksellistä uutta vuotta.

Sozaburo:

En huomannut seurata. Hyvä olisi, jos baskit ja katalaanit saisivat virallisesti omat maajoukkueet.

ano:

Eihän täällä ole ollut kunnon säätyjäkään Kaarle IX:n valitettavan voiton jälkeen, joten mistä tänne kastilaitos käyntiin polkaistaisiin?

Packalenin idea vaikuttaa melko mielekkäältä. Toisaalta en ole varma onko ongelmia järkevää keskittää. Niin niihin olisi kyllä helpompi puuttua, mutta toisaalta nollaluokkaan voisi joutua harmittomia juoppoja väkivaltaisten kahjojen sekaan jne... En silti usko ajatuksena olevan, että köyhyys vaikuttaisi tuohon luokitteluun, vaan nimenomaan käyttäytyminen.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka sen käyttäytymisen arvioisi? Olisiko kyseessä neuvostoliittolainen ilmiantojärjestelmä?

-U

IDA kirjoitti...

En tiedä, kun juuri äsken luin asiasta linkistäsi. Ei aavistustakaan kuinka pitkälle valmisteltu ehdotus on.

Ehkä virkavallan kanssa tekemisisissä olemisen perusteella tehtäisiin luokitteluja. Asuntojen kuntoa kai tarkistetaan, kun ne ovat kaupungin asuntoja, kerrostaloissa on tapana valittaa naapureiden mökäämisestä jne...

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin itse sain käsityksen, että valta sijoitettaisiin ihmisten pisteyttämiseen, ei pelkästään asuinalueiden. Tällöin pelko kommunistisesta ilmoitusjärjestelmästä ei ole paitsi aiheellinen vaan reaalinen.

-U

Anonyymi kirjoitti...

Jos taas kyseessä olisi rikosrekisteriin perustuva arvio, tällöin kai anonymiteetin ja tasa-arvoisuuden laillisia perusteita olisi monin tavoin rikottu. Siitä varmaan nämä rasismi-syytökset, joita kovasti keskustelussa parjattu.

-U

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä, asuntojen kunnostahan sitä näkee kaiken on tai off, mutta melko luovaa mieltä saa arvioinnissa käyttää, kun vetää ruksin nollan tai vitosen välille. Kyseessä on keskusvallan tarkkailuun mahdollistavan toiminnan lisäämistä, johon ihmisillä on vähintäänkin vastavetonsa. Jos keskusvaltaa haluaa lisätä toimivassa muodossa, sen tulee tapahtua ihmisten mahdollisuuksien sitä vastustaa kautta, joko brutaalisesti vähentäen näitä mahdollisuuksia tai, toivotummin, luovan ehdotuksia ne huomioon ottaen.

-U

IDA kirjoitti...

Tutkitaan ennen kuin hutkitaan.

Itse olen aina sanonut, että vapautta arvostavan ihmisen kannattaisi muuttaa maalle. Moderni kaupunki on jo itsessään kommunistinen ilmiö.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tietysti monesti liian kärkäs ja siitä syystä väärässä, mutta ennen näiden vastaväitteiden ratkaisua olisin valmis tarjoamaan Packalénille lapiota ajatuksen hautaamiseksi takapihalle. Lapioon voisi olla teipattuna erokirje - syynä virkaan sopimaton ajattelemattomuus.

-U

Anonyymi kirjoitti...

Ja IDA:lle laiskanläksyä logiikan puutteesta. Ei ole mahdollista sijoittaa ihmistä tietyn alueen arvoon arviomatta ihmistä. Nyt en enää spammaa.

-U

IDA kirjoitti...

En tietääkseni ole väittänytkään, että se voitaisiin tehdä arvioimatta ihmisten käytöstä.

Ehdotuksen etu olisi se, että ongelmat keskittyisivät, jolloin niitä olisi helpompi hallita ja niihin puuttua. En siis ainakaan usko, ellei toisin todisteta, että köyhyys olisi tuossa ehdotuksessa luokitteluperuste, vaan käytös olisi.

Toisaalta tuollaiset ratkaisut ovat vain teknisiä ratkaisuja. En oikein usko ongelmien katoavan ennen kuin ihmiset tulevat järkiinsä ja rupeavat itse pitämään paikkoja siisteinä.

sozaburo kirjoitti...

Tässä maassa on jo ihan tarpeeksi viranomaisten mielivaltaa ja sitä ei kaivata lisää.

Tosin tämä ehdotus ei ilmeisesti puuttuisi omistusasunnoissa asuvan roskasakin (=huonosti käyttäytyvän) siirtämiseen?

Jos kerran vuokralla asuvien oikeuksista ei tarvitse välittää niin kyllä sitten omistusasunnoissakin asuvat pitäisi laittaa yhtä lailla kuriin.

Paloheinä/Pakila olisi hyvä paikka aloittaa talkoot tuolla saralla. Siellä tuota "parempaa" roskasakkia (käytöshäiriöisiä ja narkkareita) tuntuu riittävän.