sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Propagandakanava

En yleensä katso MTV3 - kanavan ohjelmia, koska yhtiö käyttää Silverlightia. Nyt tuli kuitenkin sattumalta katsottua uutiset ja havaitsin niiden syöttävän katsojille harvinaisen lieroa ja periaatentona polittista propagandaa.

Jokainen tietää, että Ruotsissa puukotettiin mielenosoituksessa kahta uusnatsia. MTV3:n uutistenlukija tietää sen harvinaisen hyvin tai sitten hän, kuten koko yhtiö, on väärällä alalla tehdessään uutisia. Silti hän kertoo uutisissa, kuinka uusnatsit hyökkäsivät mielenosoitukseen ja puukottivat kahta ihmistä. Tämä on äärimmäisen törkeää valehtelua, jossa totuutta ei kunnoiteta lainkaan.

Kyse on tietenkin poliittisista syistä. Itse en piittaa uusnatseista yhtään sen enempää kuin kommareista tai anarkisteista - väkivaltaisia räyhääjiä kaikki tyynni - mutta siitä piittaan, että asiat pyrittäisiin uutisoimaan niin kuin ne ovat. Vaikea käsittää miten tyypit, jotka syyttävät tietoisesti puukotettuja puukottajiksi ja esittävät väkivaltaiset puukottajat uhreina, pystyvät nukkumaan yönsä. Varmaan hyvin, kun omistajatäti paijaa uneen ja antaa shekin, mutta silti. Jotain rajaa.

No, joka tapauksessa itse en nyt MTV3:n uutisia uutisina pidäkään. Kaikkihan on verkossa, paitsi MTV3, joka on Silverlightissa. Ja toivottavasti pysyykin, että tällaisia vahinkoja, joissa törmää sen ohjelmiin, tapahtuisi mahdollisimman harvoin.

1 kommentti:

Mikko Miekka kirjoitti...

Niinpä. Jos voi valehdella yhdessä, voi valehdella myös muussakin. Uskottavuuden luulisi olevan uutistoiminnan kruununjalokivi, mutta ilmeisesti sitten ei.