torstai 17. tammikuuta 2013

Kouvola ( jatkuu )

Länsimaisen, ehkä jo hiipuvan sivilisaation, sisällä elää selvästi kaksi erilaista kultturia. Toinen osaa käyttäytyä julkisessa tilassa jopa äärimmäisen kontroversiaalia poliittista kysymystä koskevassa mielenosoituksessa:

 Mielenosoitus Pariisiissa

 toinen taas ei edes ymmärrä julkisen tilan käsitettä, eikä osaa käyttäytyä missään:

 Hysteeristä kirkumista Vatikaanissa

Kouvolan hyvät ihmiset edustavat selvästi tuota ensin mainittua kulttuuria. Siksi tämä on hyvä, vaikka ei tietenkään täälläkään aina ihmeitä tapahdu.

II

Myöhemmin illalla tapasin kuitenkin hienon filosofin, joka oli mitä mukavin ihminen. Hän suositteli minulle latinan oppikirjaa, jonka jälkijättöisenä uudenvuodenlupauksena lupaan itselleni hankkia ja opiskella. Kirja, vihko ja kynä ovat jotenkin luontevampiakin opiskeluun, kuin verkkosovellukset.

Lueskellessani junamatkalla Kotkaan huomasin, että isä Soinin vaaleissa käyttämä slogan: "Totta kai mielipiteesi on oikea, sehän on sinun omasi" on Chesterton - sitaatti. Toiset puolueet ne vain mainostoimistoilta puheita tilaavat, meillä perussuomalaisissa siteerataan lonkalta eurooppalaisia klassikoita. Sivistyspuolue toivottavasti, kuten vahvasti uskon, kantaakin vastuunsta tavalla, joka ilmenee kappaleen, josta sitaatti on, kokonaisuudesta.

9 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Vatikaanissa kristityt osoittivat jälleen kuuluisaa suvaitsevaisuuttaan.

Ovat katoliset isosieluisia.

Tomi kirjoitti...

Mikä homoissa katolisia kaihertaa?

Vittuako se teille kuuluu mitä muut tekevät makuuhuoneessa?

Adoptiosta, sata kertaa mieluummin antaisin lapsen homoparille kuin katoliselle parille.

IDA kirjoitti...

Edustat juuri tuota toista kulttuuria. Toivon, että kohtaat jossain itsellesi tärkeässä tilaisuudessa - jos sellaisia on - nuo hysteerisesti solvauksia kirkuvat naiset. Katsellaan sen jälkeen suurisieuluisuuttasi.

Todennäköisesti kuitenkin todellisuudessa pillastuisit jo siitä, jos rauhallisesti käyttäytyvät jehovan todistajat koputtaisivat ovellesi ja olisit valmis kieltämään heidän toimintansa lailla?

Tomi kirjoitti...

Jehovia on kaynyt ovellani, ja ole keskustellut heidan kanssaan. En ole koskaan raivostunut heihin. En ole koskaan vaatinut heidan toimien kieltamista.

IDA kirjoitti...

Se on hyvä juttu ja pisteet sinulle. Itselleni miinus, koska oletukseni oli väärä.

Aika monet, jotka olisivat valmiit pitämään tuota kirkuvaa solvaamista kesken ihmisten rukoushetken asiallisena mielenilmauksena, jota ei olisi saanut keskeyttää, taas valittavat kaikesta julkisesta, uskonnollisesta toiminnasta.

Unknown kirjoitti...

Terve. Olet lisännyt varovaisuuden intensiteettiä niin, että konsultillekin olisi haastetta päästä läpi. En löydä okulaareja enkä suurennuslasia mutta koetan. Mukavaa viikonvaihdetta kylmyydestä huolimatta. - Se kirjakäsikirjoitus näyttää menevän läpi. "Vertaisarrvioijan" lausunto on positiivinen, mutta ei kustantajaan voi koskaan luottaa. J.

IDA kirjoitti...

Terve. Ja mukavaa viikonvaihdetta myös sinne pohjoisempaan Kymiin!

Toivotan kirjalle menestystä ja odotan sitä.

Imulippo kirjoitti...

Pollarit antoivat tuossa sen kuvan toiminnastaan että heillä on jotain peiteltävää :).

Ääliömäistä käyttäytymistä toki mutta toiset ääliöt tekivät itsestään pelle hermannin peittelemällä ensimmäistä ääliötä. Olisivat antaneet ääliön nolata itsensä perusteellisesti jotta koko maailma olisi nähnyt mikä on yhteisöllisyyttä ymmärtämättömien räyhiksien henkinen reisiliha.

IDA kirjoitti...

Siis tilaisuuden huomioon ottaen poliisien oli tietenkin poistettava heidät sieltä niin nopeasti kuin mahdollista. Jos he olisivat vain ottaneet paidat pois, niin varmaan olisivat saaneet paistatella päivää pidempään.

Oliko tuossa videossa vanha rouva, joka mätki yhtä "mielenosoittaa" sateenvarjolla? Hän toimi oikein. Femenille pisteet, jos eivät ole nostaneet häntä vastaan syytettä pahoinpitelystä, kuten suomalaiset anarkistisällit varmaan olisivat tehneet :)