Pessimistisimmät ovat odotelleet PS:n kannatuksen notkahdusta jo pidemmän aikaan. Itse ajattelisin, että mikäpä tässä 16 - 20 prosenttia olisi hienoa ja kaikkein hienointa olisi mennä Keskustan ja SDP:n ohi kannatuksessa. Varmalta näyttää kaikissa tapauksissa jo se, että puolue tulee kasvamaan niin suureksi, että aika menee osittain toiminnan järjestämiseen uudelle tasolle. Niin on kai tehtävä, jos kannatuksen noususta halutaan kestävää. Tässäkään ei ole mitään huolestuttavaa, koska puolue on täynnä fiksuja toimijoita.
Mediassa, joka Suomessa on lähes täysin kolmen suurimman puolueen vietävissä, on etsitty ristiriitoja, jotka hajottaisivat puoluetta. Väittäisin, että puolueen tavasta käsitellä puoluekuria johtuen niitä on jopa vähemmän kuin muissa puolueissa. Mitään oletettu suomensisulaisten ja vanhavennamolaisten välistä jakoa ei varsinaisesti ole, eikä ole koskaan ollutkaan, joten nyt puoluetta ollaan jakamassa oikeistoon ja vasemmistoon. Tämäkään yritys rintamalinjojen luomiseksi puolueen sisälle ei tule toimimaan, koska sillekään ei ole perusteita todellisuudessa.
Kannattaisi vain lähteä siltä pohjalta, että kyseessä on kansallismielinen puolue, jolla on mahdollisuus lähes 20 prosentin kannatukseen jo nyt. Mikäli on seurannut nuorten toimintaa huomaa helposti, että myös sen suuruusluokan kannatuksen vakiintuminen hamaan tulevaisuuteen on täysin mahdollista.
19 kommenttia:
Minä en usko, että se tuota galluplukemaa suurempi ainakaan se kannatus tulee olemaan.
Löytyykö joka vaalipiiriin äänestämisen arvoista ehdokasta. Keskustat ja Kokoomukset osaa kyllä napsia homma-ääniä kovapuheisilla nuorilla miesehdokkailla, kun valituiksi tulee rahakkailla kampanjoilla perheääniä keränneet nätit nuoret naiset ja vanhusten äänestämät vanhat tutut keski-ikäiset miehet.
Ja ihan oikeita jakolinjoja puolueen sisältä löytyy, niinkuin muistakin. Kun Soinin sutkaukset muuttuu oikeiksi tulonjakopolitiikoiksi, niin säikähtää muutkin kuin minä.
Vaikea sanoa, mutta mikäli vaalityö onnistuu, niin mikäpä estäisi vielä parin prosentin nousun? Kaikissa vaalipiireissä mitä itse olen seurannut on löytynyt hyviä ehdokkaita. Ehdokkaat on suureksi osaksi lyöty lukkoon ennen tätä buumia.
Yhtään ääntä ei tietenkään ole annettu vielä, eikä ole mitään syytä pettyäkään pahoin vaikka kannatus jäisi nykyisiä galluplukemia pienemmäksi. Nopeassa kasvussa on aina riskinä, että tilanne ei vakaannu.
Sisäiset ristiriidat, joita aina tietysti on, eivät ole sen kummempia, kuin muissa puolueissa ja ehkä selkeästikin vielä vähemmän polarisoituneita kahden rintaman välisiksi.
Jos se teidän helppoheikkiporukka saa 20 prosentin kannatuksen ja pääsee hallitukseen, niin se pistää maan talouden aivan sileäksi.
Olisihan se hauska nähdä, että pääsisi nauramaan vahingonilosta, mutta se on vähän turhan iso lasku maksettavaksi siitä että saa ylimielisesti sitten todeta että "mitä minä sanoin".
Joten jos se teidän porukkanne pääsee laittamaan maan remonttii, niin kysyn sitten jälkikäteen, että oletko ylpeä että olitte mukana pistämässä kaiken paskaksi ja palamaan.
Jos se teidän helppoheikkiporukka saa 20 prosentin kannatuksen ja pääsee hallitukseen, niin se pistää maan talouden aivan sileäksi.
Ei pistä. Torikauppiailla on sitä paitsi ihan hyvä ote talouden realiteetteihin :) Ja tämän hallituksen määrättyjä puolueita pahemmin tuskin kukaan voi epäonnistua.
IDA, oikeasti.
Mutta, sen näkee sitten. Toisin kuin konservatiivit, joiden historiakäsitys ulottuu parin vuoden taakse ja sitä edeltävästä ajasta luetaan Aapiskukon sivuilta, me muut ihmiset oikeasti kykenemme palauttamaan mieleen Urpo Leppäsen ja kumppanit.
TM:
Puolue on muuttunut niistä ajoista aika paljon. Itse asiassa se ei ole edes sama puolue. En itse usko samanlaisen meiningin toistuvan, kuin SMP:n voiton aikoina. Ei nyt ole kukaan edes, ainakaan vielä, mitään valtavaa muutosta taloudellisen tilan parantumiseksi luvannutkaan, vaan realiteetit tunnustetaan.
Etukäteen ei tietysti voi sanoa minkä kokoinen ja millainen eduskuntaryhmä tulee, mutta veikkaisin sen olevan aika asiallisesti toimiva. Epäuskottavuus eduskunnassa tietenkin romahduttaisi kannatuksen ja se varmasti tiedostetaan.
PS:llä ei ole mitään talouspoliittista linjaa, se tässä ongelmana onkin. On vain helppoheikkejä ja hyvää tarkoittavia hölmöjä.
Kitinä maahanmuuttajista on oikeasti sivuseikka, kun puhutaan valtiontaloudesta ja sensellaisesta. Kun se jengi pääsisi huomaamaan heti, että sillä että laitetaan "ihmiset töihin" ja lakkautetaan "mokutukseen" käytettävät rahat, niin huomataan että se on vähemmän kuin sen työpöydällä lojuvan laskukoneen pyöristysvirhe.
En vitsaile. Tähän mennessä olen nauranut persuille. Tosiasiassa pahin skenaario ei ole se, että PS voittaa ja saa tahtonsa läpi maahanmuuttoasioissa - se on pikkujuttu - pahin skenaario on, että se todella saa jotain valtaa.
Jos Soinista tulisi vaikka pääministeri (no ei oikeasti tule!), niin Suomen valtion velkakirjojen korko nousisi yhdessä yössä moninkertaiseksi, koska markkinoilla pelättäisiin että hän alkaa irrottaa maata Eurosta.
Ei PS:n tarvitse irrottaa maata eurosta, koska irtoaminen tapahtuu Saksan ja Ranskan luopuessa siitä. En itse näe muillakaan puolueilla mitään talouspoliittista linjaa, vaan asiat tapahtuvat ihan muualla, kuin julkisessa poliittisessa päätöksenteossa, joka on reagointia. Jos joku esittäisi SDP:n, Kepun tai Kokoomuksen talouspoliittisen linjan jollain muulla, kuin mielikuvatasolla, niin asia voisi olla eri.
Soini esitti eilen televisiossa jonkinlaisia talouspoliittisia linjauksia. Ne olivat maltillisia ja järkeviä.
"Soini esitti eilen televisiossa jonkinlaisia talouspoliittisia linjauksia. Ne olivat maltillisia ja järkeviä."
Voi olla, mutta niiden vaikutus talouden kokonaisuuteen vaihteli kärpäsen paskan ja hyttysen ininän välillä.
Voi olla, mutta niiden vaikutus talouden kokonaisuuteen vaihteli kärpäsen paskan ja hyttysen ininän välillä.
Ei nyt niinkään. Ja toisaalta PS:ssä, toisin kuin liberaaleissa oikeistopiireissä, tiedostetaan, että tarkoituskaan ei olisi elää suunnitelmataloudessa, jossa valtio tekee viisivuotissuunnitelmia ja valvoo niiden noudattamista lain ja poliisivoimien avulla.
Tiedemies: Olisihan se hauska nähdä, että pääsisi nauramaan vahingonilosta, mutta se on vähän turhan iso lasku maksettavaksi siitä että saa ylimielisesti sitten todeta että "mitä minä sanoin".
Sama pätee mutatis mutandis ovien avaamiseen islamille, mutta sehän ei huoleta kukkahattutätejä ja tötteröhattusetiä, joiden mielestä islam on oikeastaan ihan sama asia kuin kristinusko, paitsi ehkä vähän vähemmän huono. Sitä paitsi islamiahan vastustaa juuri tämä helppoheikkiporukka, ja kuka kunnon ihminen nyt sellaiseen haluaisi samaistua! Parempi on kiivetä takaisin norsunluutorniin syljeksimään, sillä ei menetä akateemista uskottavuuttaan.
sehän ei huoleta kukkahattutätejä ja tötteröhattusetiä
Kyllä huolettaa. Minä pelkään eniten jainalaisia ja pakanamongoleja. Rengasharniskahan ei pysäytä komposiittijousen nuolta. Ja jainalaiset on noin vain ylipäätään ihan vitun pihalla.
Pelkäättekö muuten enemmän talepaania vai suufilaisia?
"Pelkäättekö muuten enemmän talepaania vai suufilaisia?"
Ei ketään. On enempi liberaalien - tai sanotaan suoraan kommarien - tapa tunteilla politiikkaa. Nehän tekevät päätöksiä oman puolueensa naisia peläten, joten voipi kuvitella, että he luulevat muidenkin pelkäävän. ;)
Utumiehellä on varmaan jossain jemmassa pointtikin, mutta muotoiltakoon vastaus vaikka näin: jos talepaani pakenisi henkihieverissä suufilaista, olisin ihan hemmetin paljon hämmästyneempi kuin jos roolit olisivat toisinpäin. Iloisempikin olisin, kieltämättä. Maailman autuaallisin verilöyly olisi se, jossa suufinaiset tappaisivat talepaanimiehet viimeistä partaniekkaa myöten. Kiitos ja ylistys! Jos minulla olisi rahaa kuin Nalle Wahlroosilla, tekisin tuollaisen elokuvan.
Mystikoita jostain kumman syystä usein vainotaan, vaikka heistä on niin kovin vähän harmia. Tai ehkä juuri siksi, ainakin tässä tapauksessa. Talepaanin kutsumushan on nimenomaan aiheuttaa harmia ei-talepaaneille, kun taas monet suufilaiset ovat epäilyttävän hyvää pataa muitten uskontojen mystikkojen kanssa. Eihän sellainen monikulttuurisuus käy päinsä.
...joten voipi kuvitella, että he luulevat muidenkin pelkäävän.
Noin voi puhua vain mies, joka ei ole koskaan tuntenut panssarikauhua. Meidän puolueessa harjoitellaan joka tuloerässä. Alokkaat joutuvat makaamaan juoksuhaudassa ja päältä ajetaan telaketjufeministillä.
Kikka on siinä, että malttaa pysyä paniikista huolimatta matalana.
Noin voi puhua vain mies, joka ei ole koskaan tuntenut panssarikauhua.
Istuin kerran laivan, joka oli vaarassa upota, messissä keskellä myrskyävää Pohjois- Atlanttia. Kaikki oli kiinni vain siitä onnistuisiko ruumassa ahertava kansimiehistä surraamaan irronneen rautalastin kiinni. Kettingit napsahtelivat poikki heidän yrittäessään. RoRo-laivan kylkeen oli jo tullut pieni reikä ja mikäli rautalevyt olisivat ruhjoutuneet läpi se olisi ollut menoa parissa minuutissa. Tiesin, että en voisi tehdä mitään. Pelastusveneitä ei olisi voinut laskea ja mihinkään pelastuspukuun olisi ollut turha laittautua, koska sinnehän olisit jäänyt kellumaan. Polttelin tupakkaa, join kaffeeta ja kiinnitin huomioni siihen, kuinka uskomattoman kaunis myrskyävä meri kuitenkin oli. Onnistuivat sitten kuitenkin lopulta surraamaan sen lastin kiinni, kun se jumiutui hetkeksi holtittomasti rullaavan laivan kylkeen. Sain siis edelleen nauttia maiseman upeudesta ja jopa amerikkalainen tukialus ilmoitti, että se seuraisi meitä korkeintaan kahden tunnin kopterimatkan päässä, kunnes olisimme päässeet turvallisemmille vesille.
Ihmiset ovat ok ja me olemme ihmisten puolue, vaikkakin konservatiivinen, sivistynyt ja elitistinen ;)
Valitettavasti minun on pakko olla ainakin osittain Tidarin linjoilla. Mielestäni Perussuomalaiset ei puolueena ole valmis hallitusvastuuseen. Jos Persut menevät hallitukseen, historia toistaa itseään ja kohtalo on sama kuin SMP:llä. Tästä seuraa mittavat vahingot niin konservatismille kuin ns. maahanmuuttokriittisyydelle.
Soinin puheet ovat tosin jo muuttuneet osittain pois helppoheikkimäisistä heitoista kohti todellista ymmärrystä siitä, mistä esim. Persujen ja Vihreiden vastakkainasettelussa oikeasti on kysymys.
Jos vaalivoitosta tulee veret seisauttava, pelkään, että hallituskiima voittaa terveen järjen.
Persujen kannalta olisi järkevintä rakentaa puoluetta rauhassa seuraavat neljä vuotta joko hallituksen tukipuolueena tai oppositiossa.
Jälkimmäinen vaihtoehto tosin tarkoittaisi, että Vihreät ja RKP saisivat jatkaa vahingontekoaan neljä vuotta lisää. Mielestäni tämä on parempi vaihtoehto kuin koko homman tuhoaminen pelkän hallituskiiman takia.
No tuosta olen samaa mieltä. En kuitenkaan usko, että mitään varsinaista hallituskiimaa syntyy, pikemminkin voi käydä, että hallitukseen on pakko mennä.
Hallitusohjelmasta ja siitä millainen eduskuntaryhmä on asia tietysti riippuu. Mitenkään selvää ei etukäteen ole hallitusvastuu romahduttaisi puolueen kuten SMP:lle kävi. Kyllä tämä on minusta kestävämmällä pohjalla.
Yksi ideahan on jo vuodesta nolla ollut sellainen Tanskan kansanpuolueen kaltainen asema, jossa muu politiikka jatkuisi tasapainoisena, mutta yleiseen hörhöilyyn, EU-politiikkaan ja varsinkin maahanmuuttopolitiikkaan tulisi järkeä.
Monella keskustelijalla näyttää olevan ns. kummallinen käsitys siitä miten valtionhallinto toimii. Periaatteessa kansanedustajat tai siis puolueet tekevät budjetin ja lappaavat rahaa mihin haluavat. Käytännössä raha jaetaaan kuitenkin aina valtionvarainministeriön kautta ja siellä on töissä melkoisia nillittäjiä kuten Sailas ja Virtanen. Lisäksi todellisiin päättäjiin kuuluu joukko ekonomisteja, jotka eivät ole hyvissä väleissä kansanedustajien kanssa, koska sanovat rohkeasti että rahaa ei tipu. Tässä valossa Kataisen kehno matematiikan numerokin saa oikean merkityksensä, koska sillä ei ole mitään väliä. Päätökset tekevät aivan muut henkilöt kuin ministerit.
Lähetä kommentti