sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kymen Sanomat

Päivän lehdessä vihreä teologi Jukka Relander kirjoittaa siitä kuka on oikea kristitty ja kuka väärä. Kirjoituksen perusteella hän on valmis potkimaan ainakin ortodoksisen- ja katolisen kirkon Suomesta jonnekin kauas, mahdollisimman korkeille vuorille. Ja miksei lopulta myös luterilaisen kirkonkin, jos tulee lopullisesti selväksi, että Kotimaasta tai Kirkko ja kaupungista ei irtoa kavereille kolumnistin palkkaa. Kummallisen epäeurooppalainen, sivistymätön juntti tämä Relander siis.

Angela Merkel taas on todennut, että monikulttuuri ei yksinkertaisesti toimi. Kun tämä yhdistetään siihen, että Sarkozyn Ranskassa karkotetaan romaneja ja kielletään burkhat, niin havaitaan, että Suomella olisi nyt mitä mainioin diplomaattinen paikka iskeä: Jos pääministeri Kiviniemi toteaisi, että Eurooppa kuuluu kaikille, pyytäisi anteeksi maailmalta ja varoittaisi vakavasti Merkeliä ja Sarkozya flirttailemasta rasismin kanssa, niin Suomen itseoikeutettu asema EU:n kovimmassa ytimessä vahvistuisi huomattavasti. Onkin kysyttävä miksi Kiviniemi on nyt hiljaa?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Merkel nyt paikkaa kotiinpäin. Meni sutena tukemaan romaneja Ranskaa vastaan ja nyt vaalikarja pelkää, että nokkanaisesta on tullut hippi und hörhö.

Tämä on nyt vain tätä peliä. "Die türkische, jeden Tag so schnell. Ja!"

Medialukutaitoa, rakas Watson!


Via

IDA kirjoitti...

Täytyy todeta, että en tosiaankaan ole juuri seuraillut kansainvälistä politiikka viime aikoina.

Kaikkineen aika houkutteleva laulu kyllä: Nyt täytyisi vain meditoida tuliko se hyviltä hengiltä, pahoilta hengiltä vai omasta sydämestä :D

Vasarahammer kirjoitti...

Kun kerran mainitsit Relanderin, seuraavan linkin takaa isketään vielä tykimmin:

Minna Sirnö: Vaiettu suomalainen fundamentalismi

IDA kirjoitti...

Minnan kanssa olemme neljännen polven punakaartilaisia. On hienoa, että vihdoinkin voimme edes jossain esittää näkemyksiämme, vaikka suomalainen yhteiskunta ei meitä vielä hyväksykään. Jaamme yhteisen kärsimyksen, joten en totea Minnan kirjoituksesta sen enempää, kuin: "lukematta paskaa".

Minna Sirnö ei tiedä mitä on fundamentalismi ja Anu Kontula ei tiedä mitä on luonnonoikeus. Eiköhän noista jo saa kasaan aika iloiset, Tampereen filosofiset ompeluseurat.

Kumitonttu kirjoitti...

Mä arvasin, että olen nähnyt sinut jossain!