lauantai 22. toukokuuta 2010

Vihreä liitto

Minusta on kohtuutonta syyttää Vihreät De Gröna - puoluetta siitä, että se olisi hallituksessa vain apupuolueena ja siitä ilosta, että se saa olla hallituksessa. Kyllä Vihreät De Gröna ajaa hallituksessa täysipainoisesti läpi myös omia keskeisiä tavoitteitaan kuten oheisesta linkistä hyvin havaitaan:

Yleisradio: Puolue voi joutua vastuuseen...

Onnittelenkin vilpittömästi kaikkia vihreitä ja heidän äänestäjiään. Me kaikki tiedämme, että te ette tienneet mitä te teitte.

13 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

"Pelkkä linkki rasistista sisältöä sisältävälle nettisivustolle voisi johtaa sakkoihin."

Mikäköhän olisi kustannustehokkain kurinpalautustapa jonka kansalaiset voisivat tehdä mahdollisimman nimettömästi ja josta infrastruktuuri (eduskuntatalo poisluettuna) kärsisi mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin, että muistutus demokratian tärkeydestä pysyisi valtiovallan mielissä ainakin parin seuraavan sukupolven ajan?

Vasarahammer kirjoitti...

Jos ja kun laki tulee voimaan, Mika Illman, Ilari Hannula ja Tuija Brax ovat vapaata riistaa. He loivat tyrannian Suomeen.

Tiedemies kirjoitti...

Vasarahammer tuntuu vakaasti päätäneen saada tällainen lainsäädäntö Suomeen.

IDA kirjoitti...

Vasarahammer tuntuu vakaasti päätäneen saada tällainen lainsäädäntö Suomeen.

Joo. Vihreitä ei missään tapauksessa pitää vastuullisina tässä. He eivät yksinkertaisesti ymmärrä mitä he tekevät.

Tiedemies kirjoitti...

Ilmaisu "vapaata riistaa" voidaan tulkita suorana väkivallalla uhkaamisena. Olen jo pidempään epäillyt, että nämä muutamat kirjoittajat - tosin en ole Vasaraa siihen sakkiin lukenut - ovat yksinkertaisesti päättäneet vetää niin överiksi, että tällainen lainsäädäntö varmana tulee maahan.

Toisin kuin te, minä en iloitse siitä, että maa muuttuu pikkuhiljaa fasistiseksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Voidaan lausuma noinkin tulkita, joskin se oli kirjoitettu hetken mielijohteesta, kun olin nähnyt lakiesitystä koskevan uutisen hieman liikuttuneessa mielentilassa.

Tuollaiset temput vain vievät vallanpitäjiltä legitimiteetin, joka tuntuu olevan yhdentekevä asia uutta punavihreää fasismia rakentaville tahoille.

Lakiesityksestä henkii usko lakipykälien yhteiskuntaa ohjaavaan voimaan ja täydellinen pidäkkeettömyys suhteessa vallankäyttöön.

Oikeusministeriössä ilmeisesti pyritään luomaan aito ohjattu demokratia, jossa valtio päättää etukäteen, mitä mielipiteitä saa olla ja mistä voi äänestää. Ministeriö on aiemminkin asettunut demokratian yläpuolelle, kun se ehdotti kunnallisvaalien jälkeen "koulutusta" valtuustojen puheenjohtajille.

Poliitikot ja virkamiehet, jotka tietoisesti polkevat kansalaisen perusoikeuksia ja laativat lakeja kollektiivisesta syyllisyydestä yhden henkilön tekemisten perusteella, eivät ole kelvollisia päättäjiä.

IDA kirjoitti...

Toisin kuin te, minä en iloitse siitä, että maa muuttuu pikkuhiljaa fasistiseksi .

Pidän hienona sitä, että nuorempana miehenä teitittlet minua. Se on oikein.

En kuitenkaan koskaan ole sanonut, että olisin itse jotenkin oikeassa ja muut väärässä. Enkä aio koskaan sanoakaan. Mielestäni syytöksesi menee vähän väärään osoitteeseen, kun minulle uhoat.

Imulippo kirjoitti...

"Ilmaisu "vapaata riistaa" voidaan tulkita suorana väkivallalla uhkaamisena."

Viime kädessä tilanne on se, että joko väkivaltaisesti puolustat omaasi tai alistut väkivallan edessä. Muiden vaihtoehtojen esittäminen on mielesätäni tulosta heikkoudesta myöntää tosiasiat. Valtiovalta kaivaa verta omasta nenästään vittuilemalla päin naamaa omille kansalaisilleen ja halveksimalla perustuslakia. Jossain vaiheessa on vain todettava, että enough is enough ja tehtävä asioille jotain jos parlamentaariset keinot vaikuttaa ovat tarkoitushakuisesti suljettu.

"Toisin kuin te, minä en iloitse siitä, että maa muuttuu pikkuhiljaa fasistiseksi."

Eikö kansanvallan halveksiminen vihreiden tapaan ole juuri totalitarismiä autenttisimmillaan ja modernien kansallismielisten pyrkimykset, ei vain edistää omaa ideologiaa, vaan lisätä suoraa demokratiaa sitovien kansanäänestysten kautta, siis myös vastustajien mahdollisuutta vaikuttaa, ole nimenomaan antifasismia eli demokratiaa edistävää?

Tiedemies kirjoitti...

Eikö kansanvallan halveksiminen vihreiden tapaan ole juuri totalitarismiä autenttisimmillaan...

Kyllä, siltä nykyisin valitettavasti näyttää.

... ja modernien kansallismielisten pyrkimykset, ei vain edistää omaa ideologiaa, vaan lisätä suoraa demokratiaa sitovien kansanäänestysten kautta, siis myös vastustajien mahdollisuutta vaikuttaa, ole nimenomaan antifasismia eli demokratiaa edistävää?

Sensijaan tähän en usko. Sensijaan uskon, että suora demokratia olisi Suomen kaltaisessa maassa jonkinlainen pikatie aivan samanlaiseen fasismiin, ehkä vielä pahempaankin. Yksi Jokela/Kauhajoki lisää sellaisessa tilanteessa, ja seuraavana päivänä kansa äänestäisi kaikki kansalaisoikeudet pois. Jos tekijä olisi muslimi, niin kaasukammiot käynnistettäisiin viikossa.

Demokratia tarvitsee inertiaa, ja paljon. Modernit kansallismieliset tarjovat suoralla demokratiaalla parhaimmillaankin jonkinlaista "get rich quick"- ratkaisua, joka ei oikeastaan eroa mitenkään dialektisesta materialismista tms. huuhaaopista. Pahimmillaan se näyttäisi olevan savuverho milloin teokratialle, milloin jollekin muunlaiselle fasismille tai ylipäätään jonkinlaiselle koko yhteiskunnan kattavalle janteroinnille.

IDA kirjoitti...

"Pahimmillaan se näyttäisi olevan savuverho milloin teokratialle, milloin jollekin muunlaiselle fasismille tai ylipäätään jonkinlaiselle koko yhteiskunnan kattavalle janteroinnille."

Miten niin savuverho?

Itse kommentoin vain tämän blogin keskustelua. Väittäisin, että olen täysin avoimesti sanonut, että teokratia olisi minusta ok. Ellen ole, niin sanon nyt. En ole vastuussa muiden sanomisista.

Tiedemies kirjoitti...

Hei, IDA, ei kaikessa ole nyt kyse susta. :)

Itse kommentoin tuota Vasaran vetoa, joka minulle ainakin toi mieleen nämä kohusivustot, joilla esitettiin niitä proskriptiolistoja. "Ammutaan tavattaessa" jne.

Vasarahammer kirjoitti...

Tiedemiehen näkemykset moderneista kansallismielisistä ovat sellaisia, että niitä on mahdotonta kommentoida, koska nähdäkseni ne perustuvat pitkälti mielikuviin ja Tiedemiehen omaan mielikuvitukseen.

"Itse kommentoin tuota Vasaran vetoa, joka minulle ainakin toi mieleen nämä kohusivustot, joilla esitettiin niitä proskriptiolistoja."

Jos ja kun Suomeen ollaan pystyttämässä punavihreää fasismia eli tyranniaa, vaihtoehdot ovat tällöin joko alistua tyranniaan tai pyrkiä toimimaan sitä vastaan kuten Imulippo omassa viestissään totesi.

Demokratia edellyttää, että kansalaiset ovat vapaita ja valtion toimivaltaa suhteessa kansalaisiin on rajoitettu perusoikeuksilla. Sellaista demokratiaa, jossa kansalaiset eivät ole vapaita, voidaan aivan hyvin kutsua vaikkapa kansandemokratiaksi.

Jo nyt Suomessa voi olla vaikeaa tietyillä ammattialoilla ilmaista avoimesti mielipidettään, jos haluaa edelleen pitää jonkinlaiset uramahdollisuudet avoinna. Ihmiset, joilla on jotakin menetettävää, ovat yleensä hiljaa.

Anonyymi kirjoitti...

Demla haisee