perjantai 28. toukokuuta 2010

Tyhjän ajattelu

Helsingin Vapaa-ajattelijat järjestää tilaisuuden, jossa vaihdetaan uskonnollista kirjallisuutta halpaan, kaupalliseen pornoon. Kuten aina näiden kanssa "idea" tulee jenkeistä ja vanha, suomalainen yhdistys on kopioinut ideansa 18-vuotiaalta teksasilaisjannulta. Pakkohan se on kopioida, kun omaa ei yksinkertaisesti ole.

En viitsi vakavammin kirjoittaa mitä tapaus kertoo sivistystasosta, tämähän on vain yksi, sinänsä mitätön merkki koko kuviosta ja tällaisiin teinien temppuihin on ollut tapana suhtautua niin, että teiniangstia pitää ymmärtää, kunhan eivät vahingoita itseään. Onnittelut kuitenkin ateisteille siitä, että tuhoavat omaa uskottavuuttaan vauhdilla, jota vielä joku aika sitten ei olisi osannut ajatellakaan. Näin jatkaen järjestäytynyt ateismi on piankin unohdettu kanta, mikä on positiivinen ja hyvä asia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikseivät sitten esimerkiksi luterilaiset ole pilanneet mainettaan kaiken maailman idioottimaisilla ja usein myös lapsellisilla tempauksillaan? Selitys on yksinkertainen. Heillä on sellaisia tempauksia liian paljon jotta kukaan jaksaisi huomata.

Kun nostat vapaa-ajattelijoiden tempauksen esille, kannattelet kaksoisstandardeja tai sitten vaan olet huolissaan kysesisestä toiminnasta. Veikkaan jälkimmäistä, eli pelkäät irtautua tutusta ja turvallisesta, vaikka se on pakko tehdä ollakseen johdonmukainen ja rationaalinen ihminen.

Uskonto tai uskonnottomuus ovat yksi yksilön tärkeimmistä asioista. Silti tuomitset uskonnottomia heidän käytöksensä tai ulkoisen olemuksensa takia. Tuomitsetko myös uskonnon yhtä herkästi? Evidenssiähän sinulla ei voi olla.

Islamilaisten maiden muslimit ovat uskonnollisia ja pitkälti suojassa uskonnottomuudelta. Onko mielestäsi oikein, että siellä syntyneet lapset ovat suojassa uskonnottomuudelta ja täällä lapsen on mahdollista jopa syntyä uskonnottomaan perheeseen? Onko se oikein? Miksi jumala hyväksyisi tällaisen?

IDA kirjoitti...

En siis tuossa halunnut keskittyä uskonnolliseen vaan kulttuuriseen puoleen. Itse en tietenkään näe ateismin levittämistä hyvänä asiana. En kuitenkaan lähde sitä kieltämään. Jos Paavi käskee kieltämään, niin sitten kiellän. Ei ole käskenyt :)

Musta kyse on siis siitä, että syvällisiä henkisiä arvoja ilmentäviä teoksia vaihdetaan halpaan roskaan ja ne teokset laitetaan paperinkeräykseen, kun taas roska jaetaan ihmisille. Jotain tuollaista halusin siis sanoa.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä tässä jutussa mainittu tempaus kuuluu sarjaan "You can't make this stuff up!".

Itse en olisi keksinyt noin typerää tempausta, joka osoittaisi vapaa-ajattelun sivistyksellisen konkurssin paremmin. Kyse on puhtaasta hedonismista.

Imulippo kirjoitti...

Olen joissain yhteyksissä puolustellut vapaa-ajattelijoita ja tunnustan, että nyt hieman nolottaa. Tämä on todellinen riman alitus Niemelältä.