perjantai 7. toukokuuta 2010

Valtio ja valhe

Ihan viime aikoina kolme tuttavaani on tullut tuomituksi pelkästään siitä, että he ovat kirjoittaneet, jos ei nyt historiaan jäävää niin silti aivan ansiokasta tekstiä. Mitään muuta syytä ei ole. Tuomiot eivät tietysti ole olleet mitenkään kovia; niitä voisi verrata Galileo Galilein* leppoisaan tuomioon. Silti ne ovat tuomioita, eikä ole mitään merkkejä siitä, että moinen tuomitsemishulluus olisi mitenkään laantumaan päin.

Samat ihmiset ( Vapaa-ajattelijat, Suomen PEN, Vihreät, poliittinen nuorisojärjestö Skepsis ry jne.. ), jotka vieläkin jaksavat syyttää kirkkoa Galilein tuomiosta ja pitävät itseään jopa ikään kuin Galilein puolustajina satoja vuosia oikeudenkäynnin jälkeen, ovat näistä tuomioista joko hiljaa tai monesti jopa syyttävät tuomittuja erilaisista synneistä.

Kutsuisin tätä valheellisuudeksi. Enkä näe sille oikeastaan mitään muuta syytä, kuin halun miellyttää valtiota ja varmistaa itselleen asemia siinä. Kirkko aikanaan oli sentään tuomitessaan rehellinen ja jos siinä halusi aseman piti/pitää myös uhrata jotain. Valtiossa riittää selkärangattomuus.


*En siis vertaa kavereita Galileihin enkä edes toisiinsa, vaan ainoastaan tuomioita keskenään.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Jarkko Tontti on noista sankareista se kaikkein falskein. Niemelä sentään puolusti Halla-ahon sananvapautta, vaikka juttua lukiessa pystyi kuulemaan hampaiden kirskunnan.

IDA kirjoitti...

No siis yleensä koko Vihreästä liitosta, joka oli jopa yhdessä oikeudenkäynnin aloitteellinen ei ole otettu mitään kantaa sananvapauden puolesta vaan siellä suunnitellaan uutta lakia, joka kaventaisi sitä. PEN nyt on vitsi.

Vapaa-ajattelijat ja Skepsis nyt eivät oikeastaan olekaan mitään sananvapausjärjestöjä kunhan vittuillakseni mainitsin ;) Niissä piireissä, kun tuo Gallilein tuomio on tavannut käydä kelpo esimerkistä kirkon sortavasta luonteesta.