maanantai 17. toukokuuta 2010

Koti, uskonto ja isänmaa

Noiden ennen tärkeiden arvojen murtamiseksi ei kommunistien tarvitse tehdä mitään koska Kokoomus tekee sen heidän puolestaan.

Stubb esittää kansallisvaltioiden ajan olevan ohi ja Risikko murtaa kirkon rippisalaisuutta. Molemmat Kokoomuksen ministereitä.

2 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

"Heimokulttuurien aika on ohi" olisi voitu sanoa 1800-luvulla, kun alueemme nimeksi yleistyi 'Suomi', ja kirjakieleksi konstruoitiin yhdistelmä itä- ja länsimurteista. Miksei nyt voitaisi sanoa Stubbin tapaan, että "kansallisvaltioiden aika on ohi", kun se kerran on? Euroopan Unionin yhtenä alkuajatuksena oli "maakuntien Eurooppa", mikä itse asiassa tarkoitti kansallisvaltioita pienempiäkin alueita, kulttuureja ja kieliä. Se ei ole täysin toteutunut, koska kansallisvaltiot pitävät vielä kiinni asemastaan (ja itsekkyydestään). Mutta kyllä sen toteutua pitäisi paljon paremmin kuin nyt, muuten ei eurooppalaisen kulttuurin monimuotoisuutta pystytä suojelemaan. Ja tarkoitan monimuotoisuudella siis perinteistä monimuotoisuutta, en ulkoa tuotuja lisäyksiä.

IDA kirjoitti...

Miksei nyt voitaisi sanoa Stubbin tapaan, että "kansallisvaltioiden aika on ohi", kun se kerran on?

Voihan sitä todeta, mutta silloin ei pitäisi juurikaan puhua isänmaallisuudesta omana arvona. Politiikan tehtävähän ei ole vain mennä mukana, vaan esittää jotain omia tavoitteita ja pyrkiä toteuttamaan niitä.

"Mutta kyllä sen toteutua pitäisi paljon paremmin kuin nyt, muuten ei eurooppalaisen kulttuurin monimuotoisuutta pystytä suojelemaan. Ja tarkoitan monimuotoisuudella siis perinteistä monimuotoisuutta, en ulkoa tuotuja lisäyksiä".

En usko Euroopan Unionin pyrkivän toteuttamaan mitään alueiden Eurooppaa niin, että alueilla olisi nimeksikään itsehallintoa. Koko ajan on selvästi nähtävissä, että päätöksentekoa keskitetään ja valta siirtyy yhä kauemmaksi.