torstai 13. toukokuuta 2010

Teollisuusvakoilu

Teollisuusvakoilu on hämmentävän helppoa, jos kohde on niin lumoutunut omasta oletetusta innovatiivisuudestaan, että on jopa valmis todella innovatiivisesti kustantamaan toiminnan.

Suomi 0 - Kiina 6

4 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Ei se homma ihan noin mene. Kiinalaisten kanssa täytyy vaan pitää tietyt rajat työnjaossa. Itse olen kiinalaisten kanssa tehnyt tutkimustyötä, ja tavattoman ahkeria ovatten, ja avuliaita. Toki ottavat sitten omansa ja hyödyntävät kaikki ideat.

Kannattaa myös muistaa, että keksinnöistä on 1% innovaatiota ja 99% perspiraatiota. Jos otetaan 99 kiinalaista insinööriä sinne duuniin, niin antaa niiden hikoilla, kun yksi suomalainen innovoi. Näin kumpikin hyötyy.

IDA kirjoitti...

En ajatellut koko asiaa. Isot pojat väittivät noin ja kirjoitin sen vain samantien ylös ;)

Tuosta on toki mahdollista saada myös kansallista hyötyä Suomeen, mutta epäilläkin sitä sopii. Itse olen jo pitkään - jo ennen kuin jätin kaiken ja omistauduin hengellisemmille asioille ;) - ollut sitä mieltä, että mikään tekninen innovointi irrallaan tuotannosta ei toimi vaan se menee hörhöilyksi kadottaessaan otteensa realiteetteihin.

Voin olla väärässäkin.

Kiinalaisilla taas tosiaankin on karkeasti ottaen ilmeisen selkeä tapa suhtautua erilaisiin patentteihin ja IP-juttuihin: niitä ei yksinkertaisesti ole. Ja tuotannon he pystyvät kyllä hoitamaan itse alalla kuin alalla.

Tiedemies kirjoitti...

mikään tekninen innovointi irrallaan tuotannosta ei toimi vaan se menee hörhöilyksi kadottaessaan otteensa realiteetteihin.

Hämmentävän iso osa nykypäivän koleista vimpaimista perustuu innovaatioihin, joita saatiin, kun nörttejä suljettiin labraan ja annettiin niille rahaa ja vähän LSD:tä joskus 60-luvulla.

IDA kirjoitti...

Hämmentävän iso osa nykypäivän koleista vimpaimista perustuu innovaatioihin, joita saatiin, kun nörttejä suljettiin labraan ja annettiin niille rahaa ja vähän LSD:tä joskus 60-luvulla.

Toki näinkin. Tai miten sen nyt ottaa...

Tai mitäs minä näistä jauhamaan pistän taas vaihteeksi tämän:

http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/C?r101:./temp/~r101S2E0Bq

ja totean vain, että innovatiivisuudestaan huolimatta suomalainen pääjohtaja ja suomalainen pääministeri eivät pysty tuollaiseen keskusteluun.