maanantai 31. toukokuuta 2010

Vielä vaan

En malta tästä aiheesta, koska on todella harvinaista, että vanha, valtionapuja nauttiva sivistysjärjestö :D järjestää ihan kunnollisen, vanhan ajan kirjarovion. Mielestäni sivistysjärjestö :D Vapaa-ajattelijat ansaitsisi tästä kaiken mahdollisen huomion. Uskon, että esimerkiksi Yleisradion tuottama dokumentti aiheesta voisi herättää kansainvälistäkin huomiota.

Tausta on siis kaikessa iloisessa yksinkertaisuudessaan se, että suomalainen, valtionapuja nauttiva, vanha sivistysjärjestö :D Vapaa-ajattelijat järjestää Hustlerin ja Jallun sponsoroiman tilaisuuden, jossa ihmiset voivat vaihtaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta, hengellistä kirjallisuutta Hustlereihin ja Jalluihin, minkä jälkeen kirjat tuhotaan joko polttamalla tai niistä tulee massaliejua. Idea on saatu teksasilaisilta teinipojilta, jotka keksivät sen itse ja toteuttivat sen ilman mitään sponsori- tai muuta tukea. Siitä mitä he tekivät kirjoille ei ole tietoa. Suomalainen sivistysjärjestö :D Vapaa-ajattelijat, juuret 1800-luvun puolivälissä, sitten kopioi tämän idean lisäten siihen Hustlerin ja Jallun mainostuksen ja kirjojen silppuamisen tai polttamisen ihan omina "ideoinaan".

Painotetaan, että Vapaa-ajattelijoiden juuret siis ovat Suomalaisessa sivistyshistoriassa 1800-luvun puolivälissä ja se nauttii vakaata valtion avustusta. Jenkeissä jo pelkästään tämä tosiasia olisi absurdi komedia.

Aiheesta siis saisi irti vaikka mitä, mutta esimerkiksi sellainen idea, että perinteisten kuvausten ja haastattelujen ja järjestöjen taustojen lisäksi kirjojen matkaa poltettaviksi tai massaksi seurattaisiin ristikkäin pornolehtien matkan kanssa ateistien kirjahyllyihin loppuun asti ja lopussa voitaisiin nähdä, kuinka kirjoista ikään kuin syntyisi saksalaisessa kirjapainoissa uuden uusi, uusiopaperista tehty Se och Hör - lehti sivistysjärjestö :D Vapaa-ajattelijoiden jäsenten iloksi olisi todella kohottava päätös.

Uskon vakaasti, että dokumentista tulisi vähintäänkin kulttiklassikko, jota huuli pyöreänä ihmeteltäisiin maailmalla ja se toisi rakkaalle Yleisradiollemme, jollei suurta, niin ainakin jatkuvaa tuloa.

Tämä idea, kuten aina, on ilmaiseksi käytettävissä.

8 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Mulla on joku ikivanha Lutherin "Huonepostilla" 150 vuoden takaa,
kelpaako näin vanhat...

...toisaalta jos vaihdossa saa vanhoja Jalluja...

IDA kirjoitti...

Olisiko nykyisessä sivistysilmapiirissä lisättävä: "Tätä ideaa ei ole tarkoitettu toteutettavaksi"?

Kari Rydman kirjoitti...

Arvaanpa, että nuo hörhöt ottavat julkisuuden kokonaan itselleen, ja kuvaavat tuon kirjarovion vaikka itse.

IDA kirjoitti...

Pakko niistä ainakin jonkin on hävetä. Eivät he kaikki voi olla latvakakkosia.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Poistin kommentin omaksi blogimerkinnäkseen.

IDA kirjoitti...

Olisi tuon varmaan lukenut kahdestikin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Olen tarkka siitä, etten kahdesti sano mitään kahdesti. Ja mainos on aina mainos.