keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Keskellä viiikkoa

Siis tänään. Athletic Club Bilbaon kotiottelu Malagaa vastaan. Tästä ottelusta kolme pistettä on siis välttämättömyys. Ja kyllähän se näillä pelaajilla onnistuukin:

Iraizoz, Toquero, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Etxeberria, Gurpegi, Castillo, Iturraspe, Muniain ja De Marcos.

Ottelun tuomitsee Rubinos Pérez Madridista. Miehen uratilastot ovat kohtuulliset: 15 Athleticin ottelua; 6 voittoa; 5 tasapeliä; 4 tappiota. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa ja kokoonpanot julkaistaan noin puoli tuntia ennen sitä.

9. DEPORTIVO 44

Neljä sija on siis jo käytännössä karannut. Mallorca pelaa tänään kotonaan Real Madridia vastaan, mutta edes sen voitto ei ratkaisi vielä täysin mestaruutta Barcelonalle, joten viikonloppuna Athleticille jää tehtäväksi upottaa Madridin mestaruushaaveet Madridissa. Kova tehtävä, mutta ei aivan mahdoton.

Villarreal hävisi eilen UD Almerialle ja Getafe jäi tasapeliin Sportingin kanssa, joten voitolla Athletic siirtyy molemmista ohi. Häviölläkin toki edelleen säilyy kahden pisteen päässä. Todennäköistä, että viimeinen eurokenttäpaikka ratkotaan näiden kolmen joukkueen kesken varsinkin, jos Sevilla voittaa tänään Racingin.

Zaragoza - Villarreal

Eli sano nyt noista sitten jotain. Voittoa myös Real Madridista tarvittaisiin.

De Marco

Aika peruskauraa. Gabilondo varmaan vaihdetaan jossain vaiheessa peliin riippuen siitä ratkeaako se ajoissa vai ei. Muniainia ei toivottavasti tarvita muuten kuin viimeistelemään varmaa voittoa.

Streamit ovat aika vähissä, jos näen tämän ottelun Iraqgoalsin kautta lupaan huutaa: "Hip ja hurraa", kun Irakin maajoukkue seuraavan kerran pelaa jotain vastaan. Ellei, niin tuijotan hulluna Atheleticin sivujen hyvää, reaaliaikaista tilastointia vaikka baskin kieli vielä vähän takkuileekin.

3.54 pelattu Toquero: 1 - 0.

Reilut 11 minuuttia pelattu ja Malaga sai hyvin vaarallisen hyökkäyksen aikaiseksi.

18 minuuttia 1 - 1. Malagalla oli Ilkka Kanervan sanoin hienoista momentumia kuutisen minuuttia. Neljäs kulma toi maalin.

Puoli tuntia pelattu ja ote on taas siirtynyt Athleticille. Pari hyvää maalipaikkaa ollut tässä.

Erittäin vaarallisia kulmia antaa tuo malagalainen roisto, joka teki joukkueen maalin. Kohta 40 minuuttia pelattu. Taon aikana ehkä jokunen vaihto. Veikkaan Gabilondoa.

Puoliaikatulos: Athletic Club 1 - Malaga CF 1.

Tässähän on jalkapalloyhteiskuntamainen tunnelma. Puoliajalla kuvataan kenttää ja kuunnellaan musiikkia sen sijaan, että mentäisiin typeriin studiokommentteihin. Suomella olisi selvästi jotain opittavaa irakilaisista.

Tuomari on aika hyvin ollut tilanteen tasalla. Ikävän rikollisesti pelaavat malagalaiset ovat keränneet kaksi keltaista korttia Athleticin reilun mutta kovan pelin nollaa vastaan.

Yhtään vaihtoa ei tauolla tehty.

Muniain veryttelee peliasussa kentän laidalla.

David Lopez ulos Muniain sisään. 66 minuuttia pelattu. Kyllähän tässä maali koko ajan tekee tuloaan.

Iturraspe vaihdettiin De Marcosiin. 77 minuuttia pelattu. Ikävää, että Malaga pelaa putoamisesta, jos heillä olisi panosta, niin nyt olisi aika vilauttaa shekkiä.

Llorente vaihdettiin Exteberriaan, kun noin 83 minuuttia pelattu. Streami rupeaa kummasti pätkimään. Mikäli tämä on jonkun sotilasoperaation syy, tuomitsen USA:n imperialismin Irakissa jyrkästi.

Lopputulos Athletic Club 1 - Malaga CF 1. Ei katastrofi, mutta ei hyväkään. Athletic on nyt siis pisteen päässä Villarrealista, Getafesta ja varmasta eurokenttäpaikasta. Sevilla voitti Racingin selkeästi 1 - 5 ja menee menojaan.