sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Se siitä sitten

Getafe voitti Malagan, Villarreal voitti Valencian, mutta Athletic Club hävisi Madridille tavalla, jota en kehdannut hyveellisenä selostajana edes raportoida. Jäljellä on vielä viimeinen peli, kotiottelu Deportivoa vastaan, mutta kuuden parhaan joukkoon asiaa ei enää ole, sillä ero Getafeen ja Villarrealiin on neljä pistettä.

En viitsi edes kopioida sarjataulukkoa tähän. Laitan sen sitten kauden päätyttyä. Meni viimeinen kierros miten tahansa on Athletic Club joka tapauksessa kahdeksas. Ensi kausi on uusi kausi: Eteenpäin on menty.

4 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Minua kiinnostaa fanius, ja ihmettelen itsekin erilaisten turnausten yhteydessä miksi olen milloinkin jonkun puolella. Ehkä olet kertonutkin aikaisemmin, mutta joku syy sinullakin on omaan fanitukseesi. Tunnetko jonkun joukkueesta, tai sitten jonkun paikallisen fanin?

IDA kirjoitti...

Minulla tuo alkoi, kun olin Bilbaon edellisenä huippukautena usein siellä. Joukkue jotenkin muistutti jopa Kotkan ylpeyttä parhaimmillaan sellaisella suoraviivaisella ja kovalla pelityylillä. Ja kaupunkihan siis oli aivan sekaisin joukkueesta.

Sitten välillä koko kiinnostus hiljalleen hiipui, kun mitään siteitä kaupunkiin ei ollut, mutta innostuttuani kansallismielisyydestä huomasin tuon taustalla olevan "poliittisen" puolen ja innostuin uudestaan.

Kari Rydman kirjoitti...

Poliittisella puolella tarkoittanet baskeja? Minulla on lukkarinrakkaus pieniä kansoja kohtaan, baskeja, katalonialaisia, retoromaaneja, Etelä-Tirolin saksalaisia, mutta myös lappalaisia ja kolttia - ja useimpien kauhuksi ahvenanmaalaisia! :-)

IDA kirjoitti...

Joo. Nimenomaan baskeja ja pieniä kansoja. Ja tuota Bilbaon nykyään suorastaan sankarillista pelaajapolitiikkaa, että se pyrkii peluuttamaan ensisijaisesti vain omia kasvattejaan ja toissijaisesti sitten pitää olla vähintään baskialueella kasvanut ja siellä jalkapallokoulutuksensa saanut. Näistä on muutamia poikkeuksia vuosien varrella, mutta silloinkin pelaajat ovat olleet juuriltaan baskeja.

Lisäksi Bibao pelasi tähän kauteen asti ilman mitään mainoksia pelipaidassaan. Vain kerran euroliigassa heillä on ollut Euskadia - teksti paidassaan.

Joukkue on myös jäsentensä omistama yhdistys: eli urheiluseura.