tiistai 29. syyskuuta 2009

Rehua

Vaikka ennen oli kaikki paremmin ei Internetin vaikutusta meitä ympäröivälle mediamaailmalle voi oikeastaan tarpeeksi ylistää. Vaikutus on ollut puhtaasti sivistävä ja vapauttava. 70- ja 80-lukujen tilannetta voisi oikeastaan kuvailla niin, että tänään olisi vain Yleisradio ja Helsingin Sanomat kaiken muun ollessa enemmän tai vähemmän vaikeasti tavoitettavaa.

Tuo tuli mieleen, kun sattumalta törmäsin tähän Välikausitakin sinänsä erittäin vaatimattomaan lauluun. Se kuvaa sen aikaista tilannetta aika hyvin. Positiivista noissa ajoissa tietenkin oli se, että valtamedia ei ollut lainkaan kiinnostavaa ja sitä oli käytännössä paettava, jos aikoi säilyttää järkensä. Ja käytännössä kaikki mistä valtamedia ei ollut kiinnostunut oli parempaa ja todellisempaa kuin se mistä valtamedia jauhoi rehua.

Hyvä kuitenkin nykyäänkin muistaa, että noiden aikojen innokkaat, uudet toimittajat, jotka olivat haukkoina omaksumassa ja luomassa valtamedian käytäntöjä ovat nykyään niitä, jotka ovat valtamediassa päätoimittajina.

Ei kommentteja: