torstai 3. syyskuuta 2009

Hämmästyttävä maailma

Suomessa ( valtio pohjoisessa Euroopassa ) kommunistista puoluetta ( Kepu ) pidetään oikeistolaisena.

8 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kepu vastaa entisen Itäblokin agraaripuolueita, jotka tukivat kommunisteja ja joilla oli lähinnä kumileimasimen asema.

Suomessa Kepun tehtävänä on kerätä aluepolitiikan avulla tukiaisrahaa maakuntiin. Kekkonen osti aikanaan tukiaisilla oman puolueensa tuen. Tukiaisten perusteluna oli taistelu korpikommunismia vastaan.

IDA kirjoitti...

Tukiaisten perusteluna oli taistelu korpikommunismia vastaan.

Joo, mutta perustelu oli oikeastaan väärä. Maaomaisuushan on jo otettu yksityisiltä pois ja siirretty EU:n hallintaan nimenomaan Kepun johdolla.

Tai sitten ei, mutta Kepulta puuttuvat nykyään kaikki perinteiseen oikeistoon liittyvät jutut. Kirjoitin tuon heiton ihan kuunnellessani A-talk - keskustelua, jossa olivat Zysse, Vanhanen, Urpilainen ja Arhinmäki ja keskustelusta ihan selvästi havaitsi, että edelleenkin demarit ja kokkarit toimisivat paremmin yhteen kuin kokkarit ja kepulaiset tai demarit ja kepulaiset.

Suomessa ei ole oikeistoa.

Vasarahammer kirjoitti...

"Tai sitten ei, mutta Kepulta puuttuvat nykyään kaikki perinteiseen oikeistoon liittyvät jutut."

Ei niitä ole koskaan ollutkaan.

Kepu on tukiais-Suomen puolue ja periytyy isältä pojalle, jos poika jää asumaan synnyinpaikkakunnalleen.

Uudenmaan kepulaisuus on puolestaan puhdasta vasemmistoliberalismia.

Kumitonttu kirjoitti...

Kepu vastaa entisen Itäblokin agraaripuolueita, jotka tukivat kommunisteja ja joilla oli lähinnä kumileimasimen asema.

No jaa, kumileimasin tai -vasara
;-)

Vasara on oikeassa tuossa Kepun hyödyntämisessä taistelussa korpikommunismia vastaan. Maaomaisuuden omistajan merkitystä en tässä suhteessa ymmärrä, mihin Ida viittaa.

Kepu on jossain määrin oikeistopuolue jos sitä verrataan demareihin ja sekoomukseen. Mikään oikeistolainen se sanan varsinaisessa merkityksessä ei tietenkään ole, se nyt lienee kaikille selvää. En pidä kuitenkaan sitä isona ongelmana, että kepu siirtää tukiaisia maakuntiin, koska maakunnissa on oikeistolaisempaa sakkia kuin kaupungeissa, noin kärjistäen sanottuna. On siis yksinkertaisesti turvallisempaa antaa veroja maakuntien käyttöön kuin siti-sossujen/sekoomuksen joutavanpäiväisiin mamu yms. hankkeisiin. Se, että kepua joudutaan käyttämään sitivihreiden (nykyiset korpikommarit) pilvilinnojen torpedoimiseen on pakollinen paha, mutta muitakaan työkaluja ei oikein taida olla.

Mikään ihannetilanne nykyinen ei siis ole, kaukana siitä. Pidän silti sekoomusta kepua suurempana ongelmana, koska sekoomus antaa demareiden hääriä aivan vapaasti. Demareissakin on pari järjen valon nähnyttä yksilöä, mutta vaikuttavat hullut vielä painavan kaasua tässä vaiheessa kun mutka kirraa jo. Kun Kummun perusvälssärit tienaa pitkälti yli suomalaisten keskipalkan eli nelisen tonnia kuussa, on Puolueen keskituloisten veronkorotuspuheet sama kuin naulaisi laudat puoluetoimiston ikkunoihin merkiksi muille. Se ei tietenkään sureta.

Vasarahammer kirjoitti...

"Se, että kepua joudutaan käyttämään sitivihreiden (nykyiset korpikommarit) pilvilinnojen torpedoimiseen on pakollinen paha, mutta muitakaan työkaluja ei oikein taida olla."

Kyllä. Muut puolueet eivät juuri piittaa sitivihreiden pyrkimyksistä heikentää elinkeinotoiminnan edellytyksiä maaseudulla luonnonsuojelun nimissä.

milla kirjoitti...

Miten saat kepusta äärivasemmistolaisen (kommunistisen) IDA? Ajaako se kenties köyhien asiaa? Yhtiöiden kansallistamista - tai edes olemassaolevien myyntiä säälliseen hintaan? Onko sillä ylipäänsä mitään linjaa?

Maakuntien etu? Mitä se tarkoittaa? Onhan kokkareilla ja demareillakin maakunnissa äänestäjiä - nekö eivät alueiden etuja ajaisi?

Minusta kepu ei ole aattellisesti mitään. Sitä äänestävät kaupunkilaiset, joille demarit on liian ay - ja punainen, kokkarit liian kylmänolonen. "Keskusta on sillai kivasti keskellä". Eli surkea kompromissi.

ps. Esko ahon -hallitus oli vapauttaessaa pääomaverot -92 suomen oikeistolaisempia. Olisivatkin vasemmistoa, muttei piru vie.

IDA kirjoitti...

"Miten saat kepusta äärivasemmistolaisen (kommunistisen) IDA?"

No en oikeastaan mitenkään. Tai lähinnä järjestön byrokraattisen luonteen ja vahvan keskushallintouskon kautta. Euromayday 2008 on myös edelleen käynnissä :)

milla kirjoitti...

"Tai lähinnä järjestön byrokraattisen luonteen ja vahvan keskushallintouskon kautta."

No juu, brezhneviläisyyttä ja politbyrootahan se kukkeimmillaan..