sunnuntai 13. syyskuuta 2009

EU-käytäntö

EU:ssa näyttää olevan tapana painostaa kansanvaltaa kuriin poliittisilla oikeudenkäynneillä. Hollannissa nostetaan Geert Wildersiä vastaan oikeusjuttu rasismista ja vihanlietsonnasta juuri ennen Hollannin seuraavia valtiollisia vaaleja ensi vuoden tammikuussa.

Vapaa markkinatalous ei toimi pelkästään lakien ja säännösten varassa, vaan se edellyttää tietynlaista vapauden ja luottamuksen ilmapiiriä. Huoleta voikin todeta, että EU ei ole lainkaan se läntinen, vapaan markkinatalouden liittoutuma, jolla sitä aikanaan kansalaisille myytiin. Tavallaan EU on Neuvostoliiton perillinen enemmässä määrin kuin nykyinen Venäjä. Se on sosialistinen hanke, jonka soisi mahdollisimman pian tukahtuvan omaan mahdottomuuteensa.

Eurooppalaisia elokuvia, joita katsellessa voi vaikka hiljentyä muistelemaan Eurooppaa:

Submission
Fitna
Kulta-aika

Ainoastaan viimeisen voisi esittää Suomessa. Varmaan jossain teltassa, jonne vanhat radikaalit humalapäissään kokoontuisivat ihmettelemään kuinka raju se on ja kuinka rajuja he itse ovat. Toisaalta onhan se toki noista filmeistä selvästi paras, koska ennen oli kaikki paremmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei Neuvostoliitto mihinkään kadonnut, se muutti länteen.

Federaatio EU:sta tehdään, presidenttiä jo kaavaillaan ja verotusoikeutta haikaillaan. Komissaareja aletaan kutsua ministereiksi. Kansanvalta meni jo ja vihelsi mennessään. Jälkimaailma ihmettelee. Kaikki on niin tragikoomista.

IDA kirjoitti...

Kaikki on niin tragikoomista.

Niinpä. Oikeastaan Suomen kannalta koko kuva on siinä, että entinen vasemmistodemari, nykyinen oikeistodemari ja tuleva monarkisti Liisa Jaakonsaari höpöttää, että Paavo Lipposesta tulee EU:n presidentti :D