sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Koulutuksen ja innovaatioiden suurvalta

Suomen ehdottomia kilpailuetuja ovat hallitusjohtoinen innovatiivisuus, innovaatio-opistot ja mukavan kansainväliset kahvilat. On aivan turha maksaa Pekka Himaselle tämän toteamisesta, mutta hallitus maksaa silti. Pitäähän jotain toimintaa olla. Silti jossain muualla, reaalimaailmaksi kutsussa paikassa, tapahtuu samaan aikaan:

Tutkimuksen mukaan 60 prosenttia ulkomailta tulleista opiskelijoista ei ole valmis maksamaan koulutuksesta.

via.

Itse en oikein käsitä miten joku kykenee suoraan tuon edellisen lainauksen perään kirjoittamaan:

Suomi on korkeassa kurssissa koulutusmaana eikä ainoastaan Pisa-menestyksen vuoksi. Suomea arvostetaan koulutus- ja opettajankoulutusmaana

mutta ehkä kyseinen kirjoittaja elää hallituksen innovaatiomaailmassa, jota ei ole tarkoituskaan käsittää reaalimaailmasta käsin tarkasteltuna.

5 kommenttia:

milla kirjoitti...

Asia vierestä taas, mutta, mitä mieltä IDA on seuraavasta ilmiöstä (verot ja niiden painotus sekä virkamiesvalta, jota hallitus kuuntelee?)

http://www.uusisuomi.fi/raha/70721-tasta-tulee-verohieronnan-suomen-ennatys

Kumitonttu kirjoitti...

No nyt se Suomessakin tunnetuksi tullut "nuorisojoukko" sieltä Malmöstä ja Pariisin esikaupungeista on rantautunut Suomeen. Dramaattinen juttu nuorisjoukon tunkeutumisesta täällä!

IDA kirjoitti...

Milla:

Uskoisitko, jos sanoisin, että lähinnä kiinnostaa Suomem katolisen kirkon oikeus kerätä jäsenmaksua? Nythän se ei sitä saa, eikä kirkko voi edes papeille voida palkkaa maksaa :)

Muuten kannatan laajahkoa perustulouudistusta, jollaisia ovat esittäneet vaikkapa Osmo Soininvaara ja Jukka Hankamäki.

milla kirjoitti...

Uskon IDA.

Eläkevakuutusyhtiöiden kartellien ja muun kahmimisen, suuryhtiöiden ja pankkien törkeiden sossuavustuksien eli tukiaisten (tässä tapauksessa puhutaan kuitenkin elvytyksestä) seuraaminen on sen verran masentavaa, että toivoisi tähän maahan joko kaikkia koskevaa reilua markkinataloutta tai vastaavaa sosiaalidemokratiaa.

Myös asioista kirjoittava (ja myös maahanmuttokriittisyyden omaksunut)kunnianhimoinen bloggaja voisi olla kiva

--->

Et IDA ole kiinnostuut laajentamaan sarkaasi?

IDA kirjoitti...

"
Et IDA ole kiinnostuut laajentamaan sarkaasi
?"

Kiitos, ehkä perusteettomasta, luottamuksesta.

Muita kiireitä. ;)

Ja muutenkin...kirjoita sinä?