tiistai 15. marraskuuta 2011

Poliittisia mietteitä aamukahvilla

Rahasta ihminen tekee mitä vain. Jotku jopa kirjoittavat pääkirjoituksia suomalaisiin sanomalehtiin. Olisi kansakunnalle ja maailmalle otollista, jos onnistuisimme yhteiskuntana viimeinkin järjestämään perustulon ihmisille. Jos ei muuta, niin se mahdollistaisi ainakin kunniallisen elämän. Nykyään lienee jo lähes turvallista ilman erehtymisen pelkoa todeta, ellei perittyä omaisuutta oteta huomioon, että "mitä köyhempi sitä hyveellisempi." Tämä ei ole olenkaan hyvä asia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meinaatko katsoa Tanska-Suomi maaottelun tässä kohta? Mitä arvelet miten käy? Teemu Pukki on nähtävästi avauksessa.

Harmi kun perjantaina ei Suomen joukkueella ollut maaottelua. Miksi hitossa Palloliitto ei varannut peliä perjantaille? Silloin oli yleinen pelipäivä, jolloin oli EM-karsintojen play-offin eka osa, sekä muitten maanosaliittojen MM-karsintaotteluita. Ja silloin pelattiin myös maaotteluita, joita kutsutaan myös harjoitus-tai ystävyysotteluiksi. Ilmeisesti FIFA on määrännyt että myös maaottelut pelataan samoina päivinä kuin karsintaottelut.

Noita harjoitusotteluita saisi Suomi pelata niin usein kuin niitä on tarjolla. Noissa ei ole tulospaineita, ja voi rauhassa testata pelaajia ja taktiikoita. Perinteinen tapa on että harjoitusotteluissa saa tehdä kuusi vaihtoa, kun taas karsintapeleissä ja arvokisoissa saa tehdä kolme.

Se nyt ei ole niin oleellista pelataanko harjoitusotteluita kotona, vai vieraissa, kunhan niitä olisi tarjolla. Mitä tasokkaampi vastustaja on, sen parempi. Sääolot lähinnä ratkaisevat onko niitä mielekästä pelata kotona.

IDA kirjoitti...

Ajattelin katsella. Tanska on todella hyvä ja ihan kiinnostavaa seurata miten menee.

Noita pelejä hyviä joukkueita vastaan ei ilmeisesti ole kovin helppo saada. Itsehän toivoisin, että Suomi ottaisi reippaan askeleen kohti oikeudenmukaista jalkapallomaailmaa ja hakisi pelejä baskien ja katalaanien maajoukkueita vastaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Entäs Kymin maajoukkue? Varmaan tykkäisit siitä jos Kymin joukkue pelaisi Baskimaata tai Kataloniaa vastaan.

IDA kirjoitti...

Itsenäisyyttä kohtihan tässä ollaan väistämättä menossa, mutta noissa matseissa oltaisiin vielä pahasti alakynnessä ;)

Tomi kirjoitti...

Kuka piittaa potkupallosta, kun hiihto on kuitenkin kuningaslaji.
Kummassakin lajissa kymenlaaksolaiset ovat kunnostautuneet. Ihan viimeaikoinakin.