sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Adventin ensimmäinen sunnuntai.

( Jes. 63:16b-17,19b;64:2b-7 )
Sinä, Herra, olet meidän isämme. Ikuinen Lunastajamme, se on sinun nimesi. Miksi päästät meidät eksymään teiltäsi, miksi annat sydämemme paatua niin ettei se kavahda sinun voimaasi? Palaa takaisin, palvelijoittesi tähden, palaa kansasi heimojen tähden! Kunpa jo repäisisit halki taivaan, astuisit alas ja panisit vuoret järisemään! Kunpa astuisit alas ja panisit vuoret järisemään! Ikimuistoisista ajoista ei ole tietoon tullut, ei korva ole kuullut, ei silmä nähnyt, että olisi muuta jumalaa kuin sinä, Jumalaa, joka auttaa niitä, jotka häntä odottavat. Sinä olet etsinyt niitä, jotka iloiten täyttäisivät tahtosi, jotka sinua muistaen kulkisivat teitäsi. Mutta me teimme syntiä, ja sinä vihastuit, me rikoimme sinun tahtoasi vastaan, ja sinä kätkit kasvosi meiltä.  Kuin saastaa me olemme olleet, kuin tahrainen riepu on koko meidän vanhurskautemme. Me kaikki olemme kuin kuihtuneita lehtiä, ja syyllisyytemme pyyhkäisee meidät pois kuin tuuli. Ei ole ketään, joka kutsuisi sinua avuksi, joka havahtuisi ja turvaisi sinuun. Sinä olet kätkenyt meiltä kasvosi ja jättänyt meidät pahojen tekojemme valtaan. Mutta olethan sinä, Herra, meidän isämme! Me olemme savea, sinä saven valaja, kaikki me olemme sinun kättesi tekoa.
(1.Kor:1: 3 - 9)

Jumalan, meidän Isämme, ja Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja rauha teille. Minä kiitän aina teidän tähtenne Jumalaani siitä armosta, joka teille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa. Hänen yhteydessään te olette saaneet kaikkea rikkautta, niin tietoa kuin puhetaitoakin. Sanoma Kristuksesta on juurtunut lujasti teihin, ja teillä on armolahjojen koko rikkaus odottaessanne Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä. Jumala on myös vahvistava teitä loppuun saakka, niin ettei teissä ole moitteen sijaa Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen päivänä.  Jumala on kutsunut teidät Poikansa Kristuksen Jeesuksen, meidän Herramme, yhteyteen, ja hän pysyy sanassaan.


(Mark 13:33-37)
"Pitäkää varanne, olkaa valveilla, sillä te ette tiedä milloin se aika tulee.  Kun mies matkustaa vieraille maille ja talosta lähtiessään antaa kullekin palvelijalle oman tehtävän ja vastuun, niin ovenvartijan hän käskee valvoa. Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, koska talon herra tulee: illalla vai keskiyöllä, kukonlaulun aikaan vai aamun jo valjetessa.  Hän tulee äkkiarvaamatta -- varokaa siis, ettei hän tapaa teitä nukkumasta.  Minkä minä sanon teille, sen sanon kaikille: valvokaa!"

4 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200903099211509_ul.shtml

Kaiken muun melkein ymmärrän tuosta mutten tuota 9-vuotiaan asettamista pannaan (miten senikäinen voi edes tehdä mitään itsenäistä päätöstä asian suhteen): Olikos se nyt niin että selkeässä valintatilanteessa kirkon kannan mukaan syntymättömän elämä menee äidin elämän edelle joten kirkon kannan mukaan mukaan (vaikka lääkärit olisivat sanoneet mitä tahansa riskistä äidille) raskauden olisi annettu jatkua & äidin hengen puolesta rukoiltu? Ilmeisesti abortti on kuitenkin laillinen jos on selkeä tieto siitä että sikiö on jo kuollut äitinsä kohdussa kirkonkin kannan mukaan? Sehän ei silloin ole enää varsinainen abortti vaan rinnastuu esim kasvaimen leikkaamiseen. Olisi pitänyt odottaa ilmeisesti asioitten luonnolliseen loppupisteeseen asti asioiden kehittymistä, olisiko jotenkin näin kirkon kannan mukaan?

IDA kirjoitti...

En tiedä kannattaako ottaa kantaa kolme vuotta vanhoihin Iltalehden, siis Iltalehden hyvänen aika, uutisiin sen enempää kuin lehden nykyisiinkään uutisiin vaikka taso saattoi tuolloin olla korkeampi.

Kuitenkin: Kukaan ei joudu pannaan, vaan tietoisesti tehdyn abortin katsotaan aiheuttavan ekskommuunion ilman sen erityistä julistamista. Siis niin, että abortin tekijä/tekijät ( eihän sitä nykyään kukaan yksin tee ) on ekskommunikoinut itsensä.

Ja tietenkään kenenkään elämää ei aseteta toisen elämän elämän edelle. Siihenhän koko asia perustuu. Tietääkseni kaikki elämän pelastamiseen tähtäävät hoidot ovat sallittuja.

Ilkka kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi. Hyvä huomio, mistäköhän minä tuon oikein poimin... olisikohan niin että facessa nuo vanhat uutiset aloittavat toisen elämänsä...

Toivon mukaan tuon ekskommuunion kohteeksi joutuneen tytön elämä soljuu hyviä latuja pitkin.

IDA kirjoitti...

Facebookissahan tuo uutinen oli. Postitettu ilmeisesti koko kaverilistalleni pyytäen samalla minua kommentoimaan sitä. Kieltäydyin ystävällisesti kunniasta.

On siis olemassa tiettyjä tekoja, jotka aiheuttavat ekskommuunion automaattisesti ja itse tehtynä. Sitä ei silloin mitenkään julisteta. Abortti on yksi tuollainen teko. Se tarkoittaa vain sitä, että ennen rippiä ja synninpäästöä ei ole oikeutta ottaa osaa sakramentteihin, minkä pitäisi olla normi kaikille, jotka ovat syyllisiä vakavaan syntiin. Ekskommuunio poikkeaa siinä, että synninpäästön voi antaa vain paavi, paikallinen piispa tai paikallisen piispan juuri siihen valtuuttama pappi, kun normaalisti kaikki papit voivat antaa synninpäästön.

Veikkaisin, että tuossa tapauksessa uhri on saanut synninpäästön melkoisen varmasti.

Iltalehden uutisessa juuri mikään ei pidä paikkaansa paitsi tietenkin se, että törkeä rikos on tapahtunut Brasiliassa ja sen seuraukset ovat olleet karmeita.