lauantai 31. tammikuuta 2015

Työ ja vapaus


Eilen oli erittäin hyvä koulutustilaisuus vaaleja silmälläpitäen. On tilastollinen tosiasia, että PS on Suomen suurin työväestön puolue ja ilmassa on merkkejä siitä, että meissä olisi vahvistumassa myös kohti sivistyspuoluetta vievää suuntausta. Eli vaikka tulevien vaalien merkitys on erittäin suuri on vaalivoiton tai vaalitappion takana kuitenkin selkärankaa, joka ei heilu sen mukaan miten menestys heilahtelee. Itse arvioisin, että sitä on vähintään 10 prosentin- ja enintään 14 prosentin kannatuksen verran. Ne jutut mitä eilen käsiteltiin tulevat näkymään vaalikampanjassa niin hyvin kuin puolueena osaamme ne esittää. Mikäli haluaa olla hieman suurellinen voisi sanoa, että tehtävämme on vapauttaa työläiset ylläolevan kuvan kuvaamasta asemasta, johon nykyiset trendit ja niitä seuraavat kepudemarit ovat heidät alistamassa.

Koulutuspolitiikasta käytiin pitkä ja antoisa keskustelu. Sen päälle sopii hyvin, että tänään on pyhän Giovanni Boscon muistopäivä. Itsehän olen sitä mieltä, että triviumiin pohjaavan peruskoulutuksen jälkeen voisi hyvin jatkaa nimenomaan ja ensisijaisesti ammattilillisia valmiuksia antavaan ammattikouluun. Koska vaikuttaa siltä, että Suomi ei vielä ole kypsä triviumin käyttöönottoon olen valmis tukemaan kaikkia järkeviä koulutuspoliittisia kantoja, joita ainakin eilisessä tilaisuudessa esitettiin opettajien toimesta.

Pyhästä Giovanni Boscosta pääsee vaivatta aamun Kymen Sanomiin, sillä työtä kai senkin tekeminen on. Armon Vihreiden johtava teologi unohtaa kolumnissaan katoliset papit ja muut katolilaiset, jotka joutuivat natsien leireille katolisen kirkon noustua Saksassa yhteisesti natseja vastaan palmusunnuntaina 1938, mutta se ei ole yllätys tai ihme, sillä Suomessa asiaa tunnetaan todella vähän. Suomessa ei myöskään tiedetä siitä*, kuinka islamisoituminen on merkittävin syy sille, että juutalaiset ovat Euroopassa vaarassa ja nykyisin jopa pakenevat täältä. Siksi on ymmärrettävää, että Relander näkee ongelmana sen, että islamia sorretaan. Protestanttiiset teologithan ovat pohjoisen villejä, vapaita ja vaaleita lapsia, jotka eivät juuri Eurooppa tunne.

*Toki työläiset tietävät, mutta julkinen sana ei tiedä, joten eivät niin sanotussa mediakuplassa elävätkään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näköjään MyPa ei saanut liigalisenssiä vaan pelaa sitten Ykkösessä. Näin IDA:lta jää näkemättä Kymin derbyt KTP:n ja MyPa:n välillä. Toisaalta Ilves nousi liigaan tätä kautta. Viime kaudella Ykkösessä pelasivat HIFK, KTP ja Ilves ja nyt nuo pelaavat sitten liigassa. Miten IDA on seurannut KTP:n valmistautumista liigakauteen? Entä miten arvioit poikkeavatko liigaottelut HIFK:iä ja Ilvestä vastaan siitä miten niitä vastaan pelattiin Ykkösessä?

IDA kirjoitti...

Olen ihan paikallislehden uutisoinnin varassa.Se perusteella ei osaa sanoa mitään muuta kuin, että KTP:llä on mahdollisuus pelata ihan hyvä liigakausi. Liigacupin avaus HJK:ta vastaan on piakkoin Ruonalan hallissa, mutta taitaa olla muuta menoa.

Hienoa, että perinteiset joukkueet perinteisillä nimillä nousevat liigatasolle. Itse toivon, että mikään näistä kolmesta ei olisi tippujien joukossa.