keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Teko liikuttaa


Tänään on pyhän Tuomas Akvinolaisen muistopäivä. Seppo A. Teinonen, joka edustaa sellaista vanhoina, parempina aikoina tunnettua asiaa kuin suomalainen sivistyneistö, toteaa kääntämiensä Apostolisen uskontunnustuksen ja Herran rukouksen selitysten esipuheessa Summa theologicasta seuraavaa: "Kyseessä on epäilemättä koko teologian historian merkittävin teos, eikä ole liioiteltua sanoa, että mikäli on olemassa kieli, jolle tätä teosta ei ole käännetty, asianomainen alue kuuluu vielä teologian kehitysmaihin."

Tuomas Akvinolainen olisi varmasti osannut aukottomasti perustellen kertoa omalle Yleisradiollemme miksi se on toiminut yksiselitteisen väärin

YLE tunkeutui keskustanuorten verkkosivulle

ja kuinka olisi ollut oikein ilmoittaa asiasta keskustanuorille ja auttaa heitä korjaamaan tietoturvaongelmansa tekemättä siitä julkista uutista. Meidän Yleisradion omistajien vastuu tässä demokratian suossa on vaikeammin perusteltavissa, mutta uskon, että pyhä Tuomas olisi osannut sanoa siitäkin jotain. Itse en osaa sillä tahdostani riippumatta minut on tähän omistukseen sidottu.

Ei kommentteja: