tiistai 13. tammikuuta 2015

Salaliiton uhri

Lukaisin eilen säähavaintoasemallani Emil Antonin kirjoituksen.

Kirkkolaitosinstituution pylväät....

Se on hyvä. En ota kantaa noiden heppujen, joiden villejä ideoita kirjoitus käsittelee, näkemyksiin. Totuus on aivan varmasti tehnyt itsensä heille näkyväksi useampiakin kertoja. Toivottavasti he jo seuraavalla kerralla osaavat tarttua siihen.

Intouduin kuitenkin tekstiä lukiessani ostamaan Google Playsta siinä viitatun kirjan The Jesuit Guide to ( Almost ) Everything, kun sen kerran erittäin halvalla sai. Kirjan kirjoittaja James Martin S.J. on America-lehden toimittaja, eli ansaitsee minimissään 2 kk:n, 3 pv:n ja 7 h:n jalkapuurangaistuksen, mutta itse kirja on erittäin hyvä. Se ei välttämättä sovellu niille, jotka luulevat jesuiittojen olevan jokin poliittinen salaliitto maailman valloittamiseksi, koska se ei näytä lähtevän tällaisia väitteitä edes oikomaan, vaan olettaa lukijan olevan järkevä ihminen. Jokaiselle vähääkään hengellisyydestä kiinnostuneelle kirjaa voi lämpimästi suositella ainakin muutaman kymmenen ensimmäisen sivun perusteella. Ja vaikka se näyttää hengellisyyteen keskittyväkin, kertoo se siinä samalla myös jesuiittojen historiasta ja elämästä. Teksti on eläväistä ja jopa hauskaa.

Itse aion tarkkailla säätä entistä tarkemmin. Valtion sääasemien ja meteorologien täsmäennusteet näyttävät nimittäin olevan väliaikaisesti rikki. Täällä piti tapahtua todella nopea lämpötilan laskeminen kymmeneen pakkasasteeseen, mutta edelleenkin on suojaisan harmaata ja lämpötila huolestuttavasti nousemassa nollan yläpuolelle. Lapioimastani lumesta olisi melkein voinut tehdä lumiukon tai lumipalloja. Ensimmäisen tekemisen tosin joku imaami kuulemma kieltää, koska ne ovat ihmisen kuvia. Jospa tekisi vaikka lumilinnan ja sinne sisään lumiukkoja ja lumiakkoja. Katsotaan nyt.

Ei kommentteja: