perjantai 23. tammikuuta 2015

Aamu-uutisia

Tehdään tähän heti alkuun korjaus. Frans Salesilaisen muistopäivä on siis huomenna. Toisaalta kai jossain päin maailmaa oli kirjoittaessani jo lauantai. Siis jossain ulkomailla.

Tänään on Frans Salesilaisen muistopäivä. Valitettavasti se on täällä pohjoisessa aika unohdettu mikä myös näkyy. Frans Salesilainenhan on journalistien suojeluspyhimys. Pyydetään kuitenkin me, jotka muistamme, ahkerasti hänen esirukouksiaan, jotta kaikki toimittajamme pääsivät irti heitä liian usein vaivaavasta tietoisesta epärehellisyydestä ja olisivat sen sijaan vaikkapa rohkeasti tyhmiä ja kyseleviä.

Päivän johdosta uskalsin katsoa aamun ensimmäiset uutiset oman yhtiöni tuottamina. Ei suurempaa valittamista. Uutisissa haastatellut asiantuntijat antoivat kuitenkin ymmärtää, että ihmisiltä pitäisi ottaa omaisuus pois, jotta he toimisivat tehokkaammin paikasta toiseen liikkuvina siirtotyöläisinä. Tämä yksityisomaisuuden haltuunotto lisäisi myös talouskasvua, joten se lienee välttämätöntä toteuttaa seuraavassa hallitusohjelmassa. On nimittäin karmeaa ajatella, että päättäjät oikeasti kuuntelevat näitä asiantuntijoita ja jos ne sanovat, että epäsäännöllinen asuminen valtion parakeissa lisää talouskasvua, parantaa työllisyyttä ja tekee Suomesta globaalin StartUpin, niin poliitikot rientävät kyllä toteuttamaan heidän visiotaan kuin suurta unelmaa. Onneksi uutisten jälkeen haastateltu asiantuntija puhui järkeäkin.

Pisteet myös hyvästä, uutista tukevasta palvelusta verkkosivuilla. Siitä voi tarkastella omistus- ja vuokra-asumisen suhdetta eri paikkakunnilla ja saa muutakin tietoja niistä. Tällä postinumeroalueella 2 prosenttia asuu vuokralla, 95 prosenttia omistusasunnossa ja 3 prosenttia jotenkin muuten. Tämä on minusta erittäin hyvä. Pitäisi nimenomaan enemmän pyrkiä siihen, että ihmisillä olisi omaisuutta ja tehdä omistusasuntojen hankkimista edullisemmaksi.

Ulkomailta sen verran, että Ameriikan ja Englannin valioliigan kuningas on kuollut, mikä nosti öljyn hintaa Tokion pörssissä. Ulkomaalaiset nyt vain ovat enimmäkseen ulkona.

1 kommentti:

Vasarahammer kirjoitti...

Kuulin minäkin tuon idean omistusasumisen verottamisesta. Siinä on korporaatiokommunisti samassa veneessä demarin kanssa.

Välillä haluaisin sanoa jälkikasvulle, että muuttaisivat pois maasta siinä vaiheessa, kun he pääsevät työikään.

Jos veronmaksajan selkänahan nyhtäminen vielä jatkuu, ei tarvitse enää kehottaa vaan homma hoituu ikään kuin itsestään.

Journalistien toivon olevan yhtä viisaita kuin suojeluspyhimyksensä.