perjantai 9. tammikuuta 2015

Lievää epärehellisyyttä


Vapaa-ajattelijat vaativat jumalanpilkkapykälän poistamista laista:

Charlie Hebdon toiminta Suomessa rikollista

Saman toivomuksen ovat esittneet ainakin vihreiden Ville Niinistö ja Jarkko Tontti. Itsellenikin se sopisi varsin hyvin. Sellaisessa moraalisessa ympäristössä, joka ei millään tavoin varoita ihmistä pilkkaamasta Jumalaa, koko pykälä on tyhjä ja jopa potentiaalisesti vahingollinen. Ja sellainen moraalinen ympäristöhän meillä kotomaassamme on.

Suhteellisen epärehellistä on kuitenkin ottaa esille Charlie Hebdo tässä yhteydessä. Verkkouutisten mukaan Vapaa-ajattelijoiden mielestä "ei saa olla epäselvää, voisiko ranskalainen Charlie Hebdo -lehti toimia Suomessa vai ei." Vapaa-ajattelijat - kuten mainitut vihreätkin - kuitenkin varmasti itsekin tietävät, että tuo ei ole kiinni jumalanpilkkapykälästä. Charlie Hebdo toimittajineen olisi Suomessa tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. On selvää, että lehti ei voisi toimia Suomessa.

Mikäli Vapaa-ajattelijat ja vihreät tavoittelisivat tuon mainitsemansa epäselvyyden poistamista, heidän kannattaisikin liittyä Kokoomusnuorten esitykseen, jossa vaaditaan kansanryhmää vastaan kiihottamisen tuomisevan pykälän poistamista Suomen laista.

Ei kommentteja: