perjantai 16. tammikuuta 2015

Pöyristyttävää valtiomiestaitoa


On valitettavasti pakko todeta, että Suomessa hallituksen ministerit eivät kykene, ilmeisesti vajavaisen tietopohjansa vuoksi, vastaamaan kansanedustajan kysymyksiin. Tätä voi pitää todellisena ongelmana mitä se myös on. Sen verran on lievennettävä, että paljon parjattu Päivi Räsänen osasi, mutta hän ei ministerinä ole niin sanotun suuren yleisön, eikä median arvostama. Mikä sekin kertoo jotain maamme yhteiskunnallisen keskustelun rappiosta.

Eilisellä eduskunnan kyselytunnilla kansanedustaja Maria Lohela esitti hyvin yksilöidyn, selkeän kysymyksen maahanmuuttopolitiikasta. Seurauksena oli jotain uskomatonta, mikä jokaisen on varmasti katsottava itse uskoakseen sen:

Eduskunnan kyselytunti 15.2.2015

Sekä pääministeri Stubb, että työministeri Ihalainen käyttävät vastauspuheenvuorot joilla ei ole juuri mitään tekemistä itse kysymyksen kanssa, vaan molemmat vaikuttavat lähinnä tsemppipuheilta omille tulevia vaaleja silmällä pitäen. Katsokaa ja ihmetelkää. Pääministerin vastauksista voi tähän poimia sen verran asiapohjaista sisältöä, että hän toteaa maahanmuuton perustuvan siihen, että ihmiset muuttavat maahan. Ei enempää, koska sitä ei ole.

1 kommentti:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Masentavaa... ainoa lohtu tässä on se, että kokoomuksella ja sdp:llä on nyt loistavia mahdollisuuksia munata itsensä, ja näyttää siltä että ne käyttävät nämä tilanteet sujuvasti.