maanantai 2. helmikuuta 2015

Super Bowl XLIX


Kävin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni vanhassa, latinalaisessa messussa. Kaikin puolin hieno kokemus. Ehkä jopa yllätys kuinka vähän se lopulta poikkesi Novus Ordosta, vaikka olenkin aina pitänyt Novus Ordoa syvällä traditiossa olevana.

Toisenlaista, kevyempää traditiota edustaa pian alkava Super Bowl. Huomasin kotiin saavuttani, että se on tänä yönä, joten menin saman tien nukkumaan ja heräsin nyt katsomaan tätä ottelua. Tapani ja uuden traditioni mukaan en ole tälläkään kerralla seurannut kautta enkä playoffseja lainkaan. Tiedän niin paljon, että Tom Brady on ikiaikaisen suosikkijoukkeeni New England Patriotsin pelinrakentajana, joten veikkaa valistuneesti tulokseksi New England Patriots 36 - Seattle Seahawks 31. Puoliaikashown yritän parhaani mukaan jättää väliin. En tiedä kuka/ketkä siellä esiintyvät, mutta veikkaan että Billy GZ Gunner and the Gangstas from Artschool featuring Minnie "Mouse" Virgin.

Puoliaikatulos: New England 14 - Seattle 14. Patriots on ollut erittäin varma ja Seattle hutiloinut, mutta lopussa Seattle vyörytti erittäin komean hyökkäyksen. Mikäli näin jatkuu niin voidaan mennä jatkoajallekin. Kuitenkin Patriots on edennyt selkeästi enemmän ja varmemmin, joten pidetään voittoa vielä varmana. Sen verran väsyttää, että taidan mennä nukkumaan. Toista puoliaikaa on helpompi sitten kritisoida, jos sitä ei näe. Puoliajalla esiintyisi joku Katy Perry. Yleensäkin Superbowlia puhtaana urheilutapahtumana pilaavat venytetyt tauot. Olisi eri asia, jos olisi amerikoissa juhlatunnelmissa mukana. Näin paaston lähestyessä ei viitsi tehdä edes grilliruokia, saati juoda olutta tunnelman simuloimiseksi. On ehkä lähdettävä siitä, että valvotaan näistä supertapahtumista vain Jukolan viesti, kun kerran Suomessa ollaan ja pysytään.

Lopputulos New England Patriots 28 - Seattle Seahawks 24. Kolmas ja neljäs neljännes olivat hyvää peliä ja ottelu päättyi suhteellisen dramaattisesti, kuten jokainen voi itse YLE:n sivuita katsoa. Varmaan tullaan jauhamaan kannattiko Seattlen yrittää tuossa vaiheessa heittopeliä, mutta miksi ei olisi juuri tuossa vaiheessa? Onnistuminen olisi tuonut melko varman voiton ja nyt puhuttaisiin lähes neroudesta.

1 kommentti:

sozaburo kirjoitti...

Tosta kapitalistisirkuspallosta itselleni riitti tuo loppuratkaisu.

Athletic paranteli kummasti asemiaan voitolla ja tasapelillä. Relegaatioviivakin taas mukavasti 5 pisteen päässä.

Maalinteko on kyllä ollut todella nihkeää ja pelottavan paljon Adurizin varassa.

Mikäli Espanyolista tulee voitto niin Copan finaalissa todennäköisesti vastassa Barcelona. Jos nyt sellainen viimekauden hurmos jostain kaivetaan niin siinäkin on saumat voittoon.