torstai 26. helmikuuta 2015

Espanjan tauti


Annoin periksi, luovuin symbianista ja siirryin androidiin. Luulen, että Messengerin aiheuttama ärtymys, oletin aluksi, että jokaiseen tärinään ja piipitykseen pitää tietenkin reagoida, altisti minut niin heikoksi, että minuun tarttui sitkeä influenssa. Ettei minua nyt aivan modernistiksi luultaisi, niin huomasin jotain olevan vialla lukiessani viiden Mooseksenkirjan Douay-Rheims ja Vulgata versioita rinnakkain. Olin äärimmäisen hämmentynyt kuinka kaikki alkoi tuntua puuduttavalta sekavalta kesken Leviticuksen ja mitattuani kuumeen huomasin sitä olevan noin 40 astetta. Nelisen päivää lähinnä nukuttuani kuume hävisi, mutta väsymys jatkui noin viikon ja sitten kuume palasi. Nyt kuume on taas mennyt, mutta jäljellä on todella ärsyttävä yskä. Ensi syksynä todennäköisesti otan rokotteen, jos sellaisen saan.

Tämä kaikki tietenkin vain pohjustuksena sille miksi olen innostunut katsomaan televisiota. Omatuntoni ei ole niin kehittynyt ja herkkä kuin jesuiittaisillä, joten olen katsellut vähän kaikkea mössöä mitä Netflix ja Areena tarjoavat ilman sen kummempia tunnontuskia. Downton Abbeysta jopa pidän ja toisin kuin jesuiitoista minusta siitä olisi voitu jättää koko suffragettiliikkeestä ja ensimmäisestä maailmansodasta alkanut ongelmallinen, kaiken pilaavan, metallisen torvimusiikin rantautumiseen johtanut kehitys kokonaan pois. Vanhassa vara parempi ja olisi joskus kiva katsoa sarjaa, joka menisi ajassa koko ajan taaksepäin. Olisi vain soiteltu viuluja eikä gramofoneja ja menty taaksepäin aina aikoihin, kun Downton Abbeyn paimenet ensimmäiset pajupillit keksivät. Kaikkea ei voi tietenkään saada ja sarja kyllä on erittäin hyvä, sekä mielenkiintoinen.

Yritin katsella myös suomalaisia sarjoja, mutta en saanut otetta kuin Kimmosta. Metsoloitakaan ei aina jaksa katsella uudestaan. Hovimäki oli ihan hyvä, mutta Dowton Abbeyhin verrattuna liian tyypitelty mikä ehkä johtuu turhan pitkä aikavälin kuvaamisesta liian vähissä jaksoissa.

Noista linkitetyn Jesuit Post - artikkelin sarjoista olen nähnyt House of Cardsia ja Walking Deadia. Lopetin niiden katsomisen suunnilleen samoista syistä mitkä artikkelissa on mainittukin. Ehkä katson House of Cardsin tulevan, viimeisen kauden, mutta tuskin nyt heti sen ilmestyessä. Säästän sen siihen, jos tulee taas sellainen aika, että ei jaksa lukea edes Mooseksen kirjoja. Game of Thronesiin en tunne mitään mielenkiintoa, mutta Mad Men voisi olla ihan mielenkiintoinen sarja. Downton Abbeyta, jossa olen toisen kauden alussa aion katsella aina, kun sattuu huvittamaan ja siihen on aikaa.

Noin yleisesti haluaisin enemmän Moraalisia tarinoita tyyliin Eric Rohmer. Niihin keskittymällä pysyisi varmaan influenssakin paremmin kurissa. Voisin jäärämäisesti sanoa, että nykytelevisiosta puuttuvat moraaliset tarinat täysin ja tietenkin myös tuomitsen tällaisen asiaintilan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meinaatko katsoa Bilbao-Torino pelin? Mitä arvelet miten siinä käy?

IDA kirjoitti...

Seurasin taas appsin kautta. Luulen koko otteluparin olleen joukkuiden ja vedonlyöjien järjestämä juttu. Ihme höntsäilyä. Ehkä meni pieleen vain siinä, että Torinon kolmas vierasmaali tuli pelin aikana eikä jatkoajalla.