lauantai 28. helmikuuta 2015

Pakkoruotsi


Perussuomalaiset on eduskunnan ainoa puolue, joka vastustaa pakkoruotsia

Näin valiokunta äänesti

Jokainen järkevä ihminen tietää sisimmässään pakkoruotsin mielettömyyden, joten en ryhdy jauhamaan siitä. Sen sijaan ihmettelen politiikan epärehellisyyttä. Edellisen kansalaisaloitteen aikana perusteltiin voimakkaasti kansalaisaloitteen olevan niin arvokas asia, että sen on päästävä suuren salin käsittelyyn. Tällä kertaa samat perustelijat ovat sitä mieltä, että kansalaisaloitetta ei tarvitse käsitellä suuressa salissa. Eli kansalaisaloite onkin arvokas asia vain, jos kansalaisaloitteen sisältö miellyttää kyseisiä poliitikkoja.

Äänestäkää nyt sitten näitä. Itse äänestän perussuomalaisia.

4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Minä en sanoisi pakkoruotsia mielettömäksi. Se on turhan voimakas asiayhteyteen ja saattaa antaa asialle tarpeetonta romanttista kajastusta. Ei paljoa, mutta hiukan kuitenkin.

Parempia ilmaisuja mielestäni ovat esimerkiksi "Hyödytön", "Turha", "Ajanhukka" jne.

Pekka kirjoitti...

Suomi matkii Ruotsia lähes kaikessa, kuten tässä kielikysymyksessäkin. Kun Ruotsissa on pakkoruotsi, pitää se olla Suomessakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli jo etukäteen arvattavissakin. Mutta aika tekee työtään myös pakkoruotsin purkamiseksi, ja sekin päivä vielä tulee, jolloin B-kieleen saadaan aitoa valinnaisuutta (kannatan kyllä B-kielen säilyttämistä sinänsä). Viivytystaistelusta tulee kylläkin sitkeä.

Koko tuon kansalaisaloitteen ideana on luoda mielikuva edes jonkinlaisesta mahdollisuudesta vaikuttaa eduskunnan toimintaan vaalien välilläkin. Eli toimitaan kuten tässä homoliittoasiassa (johon nyt en ota enää sen kummemmin kantaa), eli aina silloin tällöin jokin satunnainen aloite hyväksytään tuon yllä mainitun mielikuvan säilyttämiseksi. Sitä varmemmin, jos se koskee jotain "kivaa" asiaa. Pakkoruotsin poistaminen ei siis kaiketi ole sellainen.

IDA kirjoitti...

Yks turkulainen:

Näinä aikona kouluspolitiikassa pakollinen turhuus on mieletöntä. Tosin en missään nimessä väitä ruotsin olevan turhaa. Sen pakollinen opettaminen kaikille on.