tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kuinka hölmö on hölmö?

Sekä media, erilaiset asiantuntijat, että kansanedustajat tuntuvat menneen täysin sekaisin käsittämättömässä kiihkossaan. Jussi Halla-aho sai korkeimmalta oikeudelta tuomion jumalanpilkasta. On äärimmäisen luontevaa todeta silloin, että kyseessä ei ole taivaallinen totuus, vaan muutaman ihmisen näkemys, jossa on tulkinnanvaraa.

Keskusta vaatii ja häärää.

Ainakin ne kansaedustajat, jotka pitävät korkeimman oikeuden tuomiota taivaallisena totuutena tässä asiassa voisivat tehdä johtopäätöksensä ja ilmiantaa itsensä sellaisten asioiden pilkkaamisesta, jota monet uskonnolliset yhdyskunnat pitävät pyhinä.

11 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

En ollenkaan pidä siitä ajatuksesa, että kansanedustajilta vaaditaan muita kansalaisia nuhteettomampaa toimintaa. Sellaisessa vaihtoehdossa meitä johtavat moraaliltaan ylivertaiset ihmiset, ja on varmaa, mihin sellainen tie vie.

Kansanedustaja on kansanedustaja, kuten nimi sanoo. Kansassa on rikollisia, älykkäitä ja idiootteja. Heilläkin täytyy olla oma edustajansa. Vajakeilla on tosin 150 paikkaa, joten ainakin heidän asiansa luulisi olevan hoidossa.

IDA kirjoitti...

En itsekään pidä. Tämä on minusta vielä tökerömpää, kuin aikanaan oli Ilkka Kanervan eron vatvominen. Tai joku Vanhasen morsiammen kirjanjulkistustilaisuus - joka siinä mielessä oli hienokin tapahtuma, että poliittiset toimittajat pääsivät ammattitaidolleen sopivaan työtilaisuuteen - koska Halla-aho ei ole tehnyt mitään moraalisesti väärää tässä tuomion vastaanotossa. Siis hän ei ole sanonut mitään muuta kuin, että tuomio ei ole mikään taivaallinen totuus, kuten ei olekaan. Suomen valtion oikeuslaitos häntä jumalanpilkasta syytti ja siitä tuomitsi.

Tomi kirjoitti...

Kylla persut ovat hoitaneet varsin malikkaasti rikollisten, ja tyhmien edustamisen.

IDA kirjoitti...

Minun on Tomi surukseni pakko sanoa, että en sinua minään nerouden ilmentymänä pidä. Toisaalta varmasti sinullekin edustajia löytyy.

Tomi kirjoitti...

IDA, ei haittaa, sillä en pidä itsekään itseäni nerouden ilmentymänä.

Tarkoitin, että persujen kansanedustajissa tyhmät ja rikolliset tuntuvat olevan yliedustettuja verrattuna muihin puolueisiin.

Siinä mielessä persut ovat todella kansanedustajia.

Tomi kirjoitti...

Vielä persujen tyhmyydestä. Veikkaan, että persujen kannattajat tuntevat yhteiskunnalliset asiat keskimäärin heikoiten.

Tästä on tehty jonkin verran tutkimusta ja näyttää siltä, että vasemmistoliiton kannattajat ovat hyvin selvillä poliittisesta päätöksen teosta. Vihreät ja kokoomus olivat seuraavina.

Demareissa ja kepussa tiedot olivat jo vajavaisia.

Esim. luonnontieteellisissä kysymyksissä persut, kepulaiset ja krisselit taas näyttävät olevan ihan pihalla.

Persuissa, kepussa ja kriseleissä löytyy paljon kreationisteja.

Myös ilmaston muutokse kieltäjä on persuissa runsaasti.

Kaiken kaikkiaan persujen kannattajien tiedolliset kyvyt ovat kaikista heikoimmat puolueista.

Kun katselee keskustelupalśtojen persumölinää, voi todeta, että äänekkäimpiä ovat he, jotka asioista kaikista vähiten tietävät.

Tomi kirjoitti...

Vielä omista lahjoistani.
Olen satavarma, että tiedollisesti ja älyllisesti olen huomattavasti keskiverto suomalaista kyvykkäämpi.

IDA kirjoitti...

Käsittääkseni luonnontieteelliset kysymykset ovat nykyisin sellaisia tyyliin: "Onko evoluutioteoria totta? Kyllä vai ei?" Sitten, jos vastaa oikein omaa luonnontieteellisen maailmankuvan ja on hyvä tyyppi. En panisi sellaiselle paljoakaan painoa.

PS on esimerkiksi vaaleista lähtien ollut täysin oikeassa näissä eurokysymyksissä, joista tänään on välikysymys.

Ja toisaalta olet itsekin niin kova netissä mölisijä, että älä nyt siitä muita arvostele ;)

IDA kirjoitti...

"Olen satavarma, että tiedollisesti ja älyllisesti olen huomattavasti keskiverto suomalaista kyvykkäämpi."

Saattaa olla. Se voi kuintenkin hämärtää näkökenttää, sillä onhan matemaattinen totuus, että kellokäyrän huipulta näkee pidemmälle, kuin sen laidoilta :D

Tomi kirjoitti...

Miten niin persut ovat olleet oikeassa eurokriisissä?

He ovat toitottaneet, ettei kellekkään saa antaa sentiäkään.
Mutta se vaihtoehto olisi katastrofi, ainakin, jos uskomme taloustietelijöiden enemmistöön.

IDA kirjoitti...

Siis Urpilainenhan se vasta totesi, että jokainen maa vastaa itse veloistaan. Suomi taas tulee ottamaan jokaisen antamansa euron takaisin korkojen kera. Väitätkö, että hallitus valehtelee tässä?

PS:n ratkaisu olisi ollut toisenlainen. Todennäköisesti Kreikan kansalle parempi ja kuitenkin suurella todennäköisyydellä myös väistämätön.