perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kirjoitusrikos

Hauskaa dialogia tämän jutun kommenteissa. Lainoppinut opettaa diplomi-insinöörille miksi ei saa käyttää käsitettä ajatusrikos. Kyseessä on siis kirjoitusrikos. Ja nyt voimme siis käyttää aikaamme sen pohtimiseen milloin kirjoitusvirheet ylittävät rajan, jossa ne ovat niin vakavia, että tapahtuu kirjoitusrikos. Itse mietin sitä millainen Juhannustanssit olisi kirjana ollut, jos sen olisi kirjoittanut loogisrationaalinen, tieteellisen maailmankuvan omaava lainoppinut.

Näyttää vahvasti siltä lainoppineet ovat umpikujaan ajautuneen positivismin viimeisiä ritareita, eikä heitä saisi päästää päättämään mistään mikä liittyy luonnolliseen kieleen. Tästäkin syystä sananvapauden pitäisi lainsäädännöllisesti olla lähes ehdoton. Solvaustapauksissa maallikot tietävät lakimiehiä paremmin milloin heitä on solvattu, joten yksityisyyden suojaan ja kunnianloukkaukseen liittyviä pykäliä voisi varmasti tarkistaa ja poistaa laista muut yleistä sananvapautta rajoittavat pykälät.

Muuten olen sitä mieltä, että itse kirjoitus on yksi selkeästi parhaita tässä vallan kolmijako-opista käydyssä kiihkeässä keskustelussa.

4 kommenttia:

Tomi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tomi kirjoitti...

Kappas kirjoittaja on vanha tuttumme Snafu.

IDA kirjoitti...

Itselleni hän oli kohtuullisen uusi tuttavuus. Muistan kyllä joskus aiemminkin törmänneeni hänen blogiinsa. Täytyy ruveta lueskelemaan vanhempia juttuja ja muutenkin seuraamaan sitä. Hyvä ja älykäs teksti on aina iloinen asia.

Tiedemies kirjoitti...

Kirjoittaja on täysi pelle. Ei viitsi sen vertaa asiassa pysyä, että korjaisi asiavirheitään. Tätä sitten saadaan lukea ja ihmettelette miksi kutsun konservatiiveja aivovammaisiksi?